Antena Meniu Search
x

Liderii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor, chemaţi la Cotroceni, chiar în timpul şedinţei de coaliţie

Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, după trei ore de discuţii, liderii partidelor politice şi premierul fiind chemaţi la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, potrivit surselor Observator.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 19:00

Liderii coaliţiei de guvernare au fost chemaţi la Palatul Cotroceni
Liderii coaliţiei de guvernare au fost chemaţi la Palatul Cotroceni - Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliţia de guvernare s-a reunit azi pentru a stabili împărţirea prefecţilor, a pune la punct o lege cu privire la certificatul verde, poiectul bugetului de stat pentru 2022 şi o soluţie privind pensiile speciale.

Şedinţa a fost însă suspendată după trei ore de discuţii, fără ca liderii partidelor sau premierul să facă declaraţii.

Potrivit surselor Observator, Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Varujan Pambuccian au plecat la Cotroceni să discute cu preşedintele Klaus Iohannis.

Când se reiau discuţiile din coaliţia de guvernare

Pe acelaşi subiect

Şedinţa ar urma să se reia la ora 21:00, după întâlnirea de la Cotroceni, dar şi după şedinţa liberalilor programată pentru ora 20:00, sau miercuri.

Rareş Bogdan a declarat că e normal ca discuţiile să dureze, întrucât sunt multe puncte de discutat. El a declarat însă că nu ştie nimic despre întâlnirea de la Cotroceni. "Nu ştiu unde au plecat fiecare dintre cei lideri. În seara aceasta, depinde cât de repede terminăm BPN, dacă reluăm sau nu. Dacă nu, dimineaţă la 10 sau ora 11 reluăm discuţiile", a declarat Rareş Bogdan.

În şedinţa de coaliţie s-ar fi ajuns deja la o înţelegere în privinţa împărţirii funcţiilor de prefect, relatează reporterul Observator Larisa Bernaschi. PSD va avea 21 de prefecţi, PNL 17, iar UDMR 4.

S-a mai discutat despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari, despre certificatul verde şi despre bugetul pentru 2022 care se doreşte a fi adoptat până în 23 decembrie. Unele divergenţe l-ar fi determinat pe Klaus Iohannis să îi cheme pe aceştia la Cotroceni, pentru discuţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Liderii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor, chemaţi la Cotroceni, chiar în timpul şedinţei de coaliţie