Antena Meniu Search
x

Liderii PSD şi PNL au bătut palma. Legea pensiilor intră pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor 

Legea pensiilor va fi dezbătută astăzi în Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi tot în cursul acestei zile va primi şi votul final în plen.   

de Redactia Observator

la 20.11.2023, 08:10

Vezi și

Liderii PSD şi PNL au bătut palma şi susţin că au găsit soluţii de finanţare. Potrivit unor surse, 15 miliarde de lei vor fi alocaţi pentru indexarea cu 13%. Astfel, majorarea medie va fi de 23%, şi nu de 40%, aşa cum s-a promis iniţial.

De altfel, guvernanţii se confruntă cu o problemă: sursa de finanţare nu ar acoperi şi cele 10 miliarde de lei ce aveau ca scop majorarea prin recalculare din luna septembrie. Cu toate acestea, guvernanţii speră ca soluţia să vină din digitalizarea ANAF, dar şi din combaterea evaziunii fiscale.

Tensiuni în Coaliţie

O şedinţă a Comisiei pentru muncă este programată de la ora 10.00, în afara programului stabilit pentru comisii, în vedere emiterii unui raport pe proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Un plen al Camerei se va desfăşura începând cu ora 16.00.

Pe acelaşi subiect

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise.

Liderii senatorilor USR şi AUR, Radu Mihail şi Claudiu Târziu, au solicitat retrimiterea la comisii a iniţiativei legislative, USR a cerut pentru trei săptămâni, iar AUR măcar pentru două săptămâni, însă ambele solicitări au fost respinse de către senatori.

După votarea proiectului, reprezentanţii USR au spus că senatorii partidului au votat împotriva propunerii de lege. Totodată, liderul senatorilor AUR Cladiu Târziu a anunţat că senatorii formaţiunii s-au abţinut la vot, pentru că ”o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”. Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi ”pentru”, şase ”împotrivă” şi 19 abţineri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Liderii PSD şi PNL au bătut palma. Legea pensiilor intră pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor