Antena Meniu Search
x

Update Liderul Blocului Național Sindical i-a cerut lui Orban să discute cu Cîțu: Este prima oară când un lider politic ne face pe toți hoți

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat joi, că este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic cum este premierul Florin Cîţu "a transformat mişcarea sindicală într-o adunătură de hoţi".

de Redactia Observator

la 04.03.2021, 13:56

Liderul Blocului Național Sindical i-a cerut lui Orban să discute cu Cîțu: Este prima oară când un lider politic ne face pe toți hoți
Dumitru Costin vorbeste in cadrul conferintei "Provocarile pietei muncii din Romania" - Inquam Photos / Ilona Andrei
  • Dumitru Costin: Este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic cum este domnul Cîţu a transformat mişcarea sindicală într-o adunătură de hoţi.
  • Marcel Ciolacu: Premierul Cîţu este supărat că sindicatele îl contestă în stradă şi de aceea a pornit un război total incorect.
  • Orban, către liderii de sindicat: Vă felicit. Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog.

Dumitru Costin a afirmat, în cadrul Congresului BNS, la finalul intervenţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, că îi transmite nemulţumirea faţă de afirmaţiile premierului Florin Cîţu.  "Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru Congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu. (…) Este pentru prima oară în treizeci de ani când un lider politic aşa cum este domnul Cîţu a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi pentru că afirmaţii de genul «luaţi banii oamenilor fără acordul lor» înseamnă hoţie, furt”, a afirmat Dumitru Costin, relatează news.ro.

El a menţionat că premierul Florin Cîţu nu înţelege mecanisme prevăzute în Constituţie şi în lege.  "Domnia sa din păcate nu înţelege nişte mecanisme simple prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale lucrătorilor din România şi am încredere bazată pe experienţa dumneavoastră politică că veţi avea şi o discuţie internă la nivelul PNL”, a menţionat liderul BNS.

Dumitru Costin a precizat că va sancţiona orice derapaj comportamental sau de încălcare a drepturilor lucrătorilor. "Suntem dispuşi dialogului, dar vom sancţiona orice tip de derapaj comportamental sau orice tip de încălcare a drepturilor fundamentale ale lucrătorilor din această ţară”, a mai transmis Dumitru Costin.

Marcel Ciolacu: Premierul Cîţu este supărat că sindicatele îl contestă în stradă şi de aceea a pornit un război total incorect

Marcel Ciolacu a participat și el joi la cel de-al 12-lea Congres al Confederaţiei Blocul Naţional Sindical (BNS) pentru a transmite direct mesajul că „PSD va sta alături de sindicate în lupta împotriva acestui regim care, prin incompetenţă şi rea-voinţă, a distrus sute de mii de locuri de muncă”.

Am ţinut să fiu astăzi la Congresul Blocului Naţional Sindical pentru a le spune direct că PSD va sta alături de sindicate în lupta împotriva acestui regim care, prin incompetenţă şi rea-voinţă, a distrus sute de mii de locuri de muncă. Premierul Cîţu este supărat că sindicatele îl contestă în stradă şi de aceea a pornit un război total incorect. Adevăratul război pe care ar trebui să-l pornească dl. Cîţu este cel cu propria austeritate pe care o impune la adresa tuturor românilor de la stat sau din privat care trăiesc cinstit, din salariu. Uniţi, vom învinge!”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook. 

Citești și: Cîţu despre interzicerea încasării pensiei cumulate cu salariul de la stat: "Dacă vrei să fii angajat, atunci renunţi la pensie"

Orban, către liderii de sindicat: Vă felicit. Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a felicitat pe liderii BNS și i-a asigurat de deschidere la dialog, în condițiile în care Florin Cîțu spunea că liderii de sindicat sunt „aceiași de 30 de ani” și că vrea eliminarea cotizării automată lunar la sindicat. „Vă felicit pentru cei 30 de ani de activitate. Vă asigur, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori, de toată deschiderea pentru dialog”, a spus Ludovic Orban într-o intervenție avută în cadrul congresului Blocului Național Sindical, potrivit Mediafax

Liderul PNL a trecut în registă măsurile guvernamentale luate anul trecut. „Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog, la comunicare. Să căutăm împreună cele mai bune soluții pentru a permite România să meargă cât mai repede înainte.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Liderul Blocului Național Sindical i-a cerut lui Orban să discute cu Cîțu: Este prima oară când un lider politic ne face pe toți hoți