Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, „siderat” că acum se cer amenzi de către cei care le condamnau în starea de urgență (Video)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a rămas ''siderat'' când a văzut cum persoane care acuzau autorităţile că dau amenzi pe timpul stării de urgenţă, acum ”ne acuzau că de ce nu am dat”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.05.2020, 09:58

Ludovic Orban, anunț despre amenzile pe timpul stării de alertă
Ludovic Orban, anunț despre amenzile pe timpul stării de alertă - Gov.ro
  • Amenzile date celor care încalcă legea, pe durata stării de alertă, sunt justificate.
  • În România este "democraţie", iar democraţia funcţionează în beneficiul celor care respectă legea.

Orban face referire la situațiile apărute după instituirea stării de alertă, când au fost încălcate regulile de distanțare socială.

"Odată cu adoptarea acestei hotărâri de Guvern, în baza legii, avem la dispoziţie toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Nu pot să nu fac o paranteză şi să nu vă spun că am rămas siderat când am văzut oameni care ne acuzau că de ce am dat amenzi cum acum ne acuzau că de ce nu am dat amenzi. Adică, ai bască, n-ai bască... Amenzile sunt instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă. Pentru că o conduită corectă din partea fiecărui cetăţean contribuie la sănătatea publică şi îi fereşte pe oamenii care sunt corecţi, care respectă legea şi regulile, să fie supuşi riscului de infectare”, a spus Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern.

Ludovic Orban a subliniat că o sancţionare a comportamentelor incorecte reprezintă un lucru "normal" şi "firesc", deoarece România este "democraţie, nu anarhie", iar democraţia funcţionează în beneficiul celor care respectă legea şi regulile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, „siderat” că acum se cer amenzi de către cei care le condamnau în starea de urgență (Video)