Antena Meniu Search
x

Video Ludovic Orban condamnă "cacealmaua" pusă la cale de Klaus Iohannis şi Florin Cîţu şi dezvăluie adevăratele intenţii ale "găştii demolatoare" din PNL

Ludovic Orban a criticat decizia lui Klaus Iohannis de a-l propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, acuzându-l de jocuri politicianiste alături de Florin Cîţu şi "gaşca demolatoare" din PNL.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.10.2021, 14:37

Vezi și

Cele mai importante declaraţii făcute de Ludovic Orban

  • România se confruntă cu o criză sanitară gravă, provocată de explozia de infectări cu Covid-19;
  • România se confruntă cu o situaţie economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor. O creştere care afectează viaţa de zi cu zi a românilor;
  • Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România şi românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară;
  • Din păcate, decizia de ieri a preşedintelui este mai degrabă o cacealma, care nu doar că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei, ci are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice şi guvernamentală;
  • În ciuda bunelor intenţii ale USR PLUS şi ale lui Dacian Cioloş, desemnarea lui ca premier este una care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care are clar şanse de a obţine susţinerea.
  • Nici actuala conducere a PNL, nici alte formaţiuni politice, nu vor susţine învestirea unui Guvern Cioloş.
  • Această desemnare s-a produs din cauza faptului că nici PSD, nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim ministru.
  • Dacă în privinţa PSD, pagubă-n ciuperci că nu au venit cu un prim ministru, în cazul PNL, deczia este una care, practic, a pus Partidul Naţional Liberal în situaţia de a nu avea o propunere.
  • La fel de evident este pentru orice om care urmăreşte viaţa publică, singura soluţie pentru formarea unei majorităţi parlamentare este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR.
  • Conducerea PNL a abandonat şansa uriaşă de a pune punct crizei politice şi de a da României un guvern stabil, responsabil, cu deplină capacitate exerciţiu.

Ludovic Orban a declarat că în spatele propunerii lui Dacian Cioloş stă o strategie cinică pusă la punct de "gaşca Cîţu" din PNL, în complicitate cu preşedintele Klaus Iohannis.

  • Sunt convins că această propunere nu a fost făcută pentru că Florin Cîţu şi Klaus Iohannis au dorit să consume prima propunere.
  • Strategia e făcută de cei din gaşca demolatoare care l-au impus pe Cîţu la conducerea PNL, care se cramponează în continuare de persoana lui Florin Cîţu şi care nu înţeleg că acesta nu mai poate forma o majoritate parlamentară.
  • Sunt convins că intenţia ascunsă care stă în spatele acestei desemnări, acestei decizii cinice, se ascunde dorinţa ca la a doua desemnare să fie desemnat de preşedinte Florin Cîţu.
  • Decizia luată ieri nu face altceva decât să prelungească criza.
  • Fac un apel la preşedintele Iohannis să revină cu picioarele pe pământ, să renunţe la ambiţii personale şi jocuri politicianiste, să înţeleagă că România are nevoie de un guvern stabil.
  • Aripa Cîţu este în opoziţie faţă de restul României.
Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Președintele Klaus Iohannis avut consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea viitorului prim-ministru. Șeful statului a discutat, pe rând, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și ai minorităților naționale. La final, şeful statului a decis ca Dacian Cioloş să fie premier.

"Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș", a declarat Klaus Iohannis.

Dacian Cioloş va negocia cu PNL şi UDMR

Liderul USR Dacian Cioloş, premierul desemnat, a anunţat că miercuri va avea loc o primă întâlnire cu partenerii de coaliţie din PNL şi UDMR, privind formarea unei majorităţi care să voteze viitorul cabinet.

"Obiectivul este să pregătim un guvern rapid, care să lucreze pentru români şi să gestioneze situaţia de criză. Pentru asta vom apela la partenerii de coaliţie PNL, UDMR, minorităţi. Nu cred că aceste partide ar refuza discuţiile, pentru că ar însemna să prelungim o criză, inclusiv sanitară. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate. (...) USR nu se teme să-şi asume guvernarea, situaţia gravă socială, sanitară, avem şi o iarnă grea. Important este să instalăm un guvern cât mai repede. Oferim responsabilitate şi cerem responsabilitate şi din partea partenerilor noştri cu care împărtăşim viziunea politică - PNL, UDMR şi minorităţi", a afirmat Cioloş.

El a spus că USR încearcă să refacă coaliţia în forma iniţială şi aşteaptă acest lucru şi din partea partidelor din coaliţie.

Cioloş a mai precizat că a avut o discuţie telefonică cu cei de la PNL şi UDMR şi că, cel mai probabil, va fi o primă întâlnire cu aceştia miercuri.

"Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, şi cu colegii de la PNL şi cu colegii de la UDMR şi cu minorităţile, cel mai probabil o întâlnire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom stabili o primă întâlnire şi o primă discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor", a anunţat Cioloş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban condamnă "cacealmaua" pusă la cale de Klaus Iohannis şi Florin Cîţu şi dezvăluie adevăratele intenţii ale "găştii demolatoare" din PNL