Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, după dublarea alocațiilor: ”Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă renunți la alte cheltuieli”

Premierul Ludovic Orban a reacționat după ce parlamentul a votat dublarea alocațiilor pentru copii. Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli, a declarat prim-ministrul.

De Redactia Observator la 18.12.2019, 22:32
Premierul Ludovic Orban în Parlament
Ludovic Orban a reacționat după ce Parlamentul a votat dublarea alocațiilor - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Premierul Ludovic Orban a reacționat după ce parlamentul a votat dublarea alocațiilor pentru copii. Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli, a declarat prim-ministrul.

Într-un interviu la Digi24, miercuri seară, în urma votului din Parlament, Ludovic Orban a vorbit și despre decizia de dublare a alocațiilor. Premierul a spus că și-ar dori creșterea acestor alocații, dar nu la un an după ce au fost dublate.

”Fie provoci inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poţi să faci plăţi. O completă lipsă de responsabilitate. (...) Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli”, a spus premierul.

Ludovic Orban s-a arătat critic față de politicile ”de risipă” duse de guvernul precedent, controlat de PSD.

”Bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, dar a fost construit realist. Nu se bazează pe minciunile din anii anteriori. N-am spus că va fi creştere economică de 5,5%. Creşterea a fost de 4%. Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire. Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creşterea alocaţiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu şase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăştia nu înţeleg în situaţia în care ne aflăm”, a declarat prim ministrul.

Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor cu 179 de voturi pentru, 29 de abțineri. Trei dintre parlamentarii prezenți nu au votat.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, după dublarea alocațiilor: ”Orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă renunți la alte cheltuieli”