Antena Meniu Search
x

Macron a salutat Garda de Onoare în limba română. Două avioane de război au survolat zona pe durata declarațiilor președintelui francez

Vizită de grad zero pe Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron s-a întâlnit în această dimineaţă, cu Klaus Iohannis şi cu militarii din bază. Este vorba despre soldaţii francezi dislocaţi în sud-estul României, de la începutul războiului cu Ucraina. La primirea oficială, Macron a salutat garda de onoare în limba română.

de Redactia Observator

la 15.06.2022, 13:53

Vezi și

Subiectul principal dezbătut de cei doi șefi de stat a fost situația din Ucraina, în contextul războiului, și faptul că țara vecină are sprijin atât din partea României cât și din partea Franței. Cei doi președinți au discutat mai bine de o oră jumătate. 

Macron condamnă, în continuare, Rusia și este de acord cu noile sancțiuni impuse de UE. De cealaltă parte, Klaus Iohannis a punctat că România este poziționată strategic din punct de vedere geografic și că este foarte important, în continuare, să dezvoltăm strategii logistice. 

"România depune eforturi susținute, multidimensionale, în sprijinul Ucrainei, prin oferirea de rute pentru exportul de cereale, inclusiv prin Portul Constanța de la Marea Neagră și prin porturile românești de la Dunăre. Autoritățile noastre caută soluții integrate pentru a face acest tranzit cât mai eficient, inclusiv cu sprijinul partenerilor noștri externi. Am stabilit, astfel, împreună cu domnul Președinte să cooperăm apropiat pentru realizarea acestui obiectiv", potrivit șefului de stat.

Pe timpul declarațiilor, două avioane de război Eurofighter Typhoon au survolat zona și au aterizat abia în momentul în care liderul de la Elysee a plecat. 

Aseară, preşedintele Franţei a luat cina împreună cu militarii şi a gustat din tradiţionalele sarmale româneşti, dar şi din papanaşi, potrivit surselor Observator. Președintele Macron a înoptat la baza militară din județul Constanța. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Macron a salutat Garda de Onoare în limba română. Două avioane de război au survolat zona pe durata declarațiilor președintelui francez