Antena Meniu Search
x

Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze. Plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române

România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta, iar alianţa dintre cele două state se bazează pe o prietenie de două secole, a declarat miercuri preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, care a vizitat Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" şi a avut convorbiri cu omologul său român.

de Redactia Observator

la 15.06.2022, 12:41

Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze
Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze - Inquam Photos / Octav Ganea

"România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta. Alianţa dintre ţările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru împreună şi de mai multe ori. În faţa unor crize grave care ameninţau securitatea sa, România a putut să conteze pe fraternitatea Franţei. Sunt mândru că astăzi continuăm această tradiţie istorică.

Pentru a merge încă şi mai departe, dorim să mai avansăm în continuare pe plan bilateral, lucrăm la cererea autorităţilor române la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document-cadru şi pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document-cadru şi această cooperare", a spus preşedintele francez.

La finalul întâlnirii cu Klaus Iohannis, Emmanuel Macron a dat asigurări că va susține aderarea României la Schengen: “Vrem ca dosarul aderării României la Schengen să progreseze”. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost primit oficial, miercuri dimineaţa, la Baza "Mihail Kogălniceanu", de către şeful statului român, Klaus Iohannis. Cei doi preşedinţi au avut convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, apoi s-au întâlnit cu militarii dislocaţi în Baza "Mihail Kogălniceanu".

Preşedintele Republicii Franceze a ajuns în România marţi seara. Din România, Emmanuel Macron va pleca spre Chişinău, unde va fi primit de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze. Plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române