Antena Meniu Search
x

Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze. Plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române

România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta, iar alianţa dintre cele două state se bazează pe o prietenie de două secole, a declarat miercuri preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, care a vizitat Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" şi a avut convorbiri cu omologul său român.

De Redactia Observator la 15.06.2022, 12:41
Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze
Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze - Inquam Photos / Octav Ganea

"România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta. Alianţa dintre ţările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru împreună şi de mai multe ori. În faţa unor crize grave care ameninţau securitatea sa, România a putut să conteze pe fraternitatea Franţei. Sunt mândru că astăzi continuăm această tradiţie istorică.

Pentru a merge încă şi mai departe, dorim să mai avansăm în continuare pe plan bilateral, lucrăm la cererea autorităţilor române la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document-cadru şi pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document-cadru şi această cooperare", a spus preşedintele francez.

La finalul întâlnirii cu Klaus Iohannis, Emmanuel Macron a dat asigurări că va susține aderarea României la Schengen: “Vrem ca dosarul aderării României la Schengen să progreseze”. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost primit oficial, miercuri dimineaţa, la Baza "Mihail Kogălniceanu", de către şeful statului român, Klaus Iohannis. Cei doi preşedinţi au avut convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, apoi s-au întâlnit cu militarii dislocaţi în Baza "Mihail Kogălniceanu".

Preşedintele Republicii Franceze a ajuns în România marţi seara. Din România, Emmanuel Macron va pleca spre Chişinău, unde va fi primit de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Macron, despre aderarea României la Schengen: Dorim ca dosarul să progreseze. Plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române