Antena Meniu Search
x

MAE: România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea pentru Duma de Stat

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că nu recunoaște scrutinul organizat de Rusia în Crimeea deoarece România nu a acceptat anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea. De asemenea, MAE nu este de acord cu organizarea alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse din Transnistria.

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 22:59

MAE: România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea pentru Duma de Stat - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse și regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, anunță MAE.

România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea

„Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă. De asemenea, MAE notează cu regret că Federația Rusă a deschis secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziției clare, contrare, a autorităților constituționale de la Chișinău, fapt ce contravine suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, scrie în comunicatul de presă al MAE.

Alegerile parlamentare din Rusia au început vineri și se încheie duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » MAE: România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea pentru Duma de Stat