Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, la Congresul PSD: ”Vremea tătucilor a apus”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, care candidează acum la șefia partidului în cadrul Congresului social-democraților, și-a susținut discursul în fața membrilor formațiunii.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.08.2020, 11:45

Marcel Ciolacu în declarații la Camera Deputaților
Marcel Ciolacu a spus, în discursul de la Congresul PSD, că vremea tătucilor a apus - Ferrari Press Agency / Alexandru Dobre via Hepta
  • Marcel Ciolacu a spus că partidul s-a bazat până acum pe ”tătuci”, a căror vreme a apus.
  • Ciolacu e candidat la șefia partidului pe care îl conduce acum ca interimar.

”România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de siguranţă, reconstrucţie şi creşterea nivelului de trai. Astăzi doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut sau vrem să ne transformăm în partid modern, care se uită spre viitor, spre progres? Societatea românească s-a schimbat, la fel şi nevoile românilor. Vrem să ascultăm oamenii sau să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică. PSD îi va apăra pe cei vulnerabili, pe mame şi copii, pe cei tineri. Dar trebuie să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc, lângă toţi românii care muncesc în HORECA, lângă medici, lângă fermieri, cei care trudesc din greu pentru micile afaceri de familie, lângă cei care vor să se întoarcă în ţară. Suntem puţini în această sală, dar foarte mulţi în ţară”, a spus Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a afirmat că, până acum, partidul s-a bazat pe ”tătuci”, dar vremea acestora a apus.

”Suntem partidul primarilor, avem în jur de 1.700 de primari, peste jumătate de primarii din România care sunt aproape de oameni. Eu cred în victoria la alegerile care urmează. Vă spun şi vouă să credeţi. Avem cei mai eficienţi primari şi preşedinţi de CJ. Avem prima şansă. Depinde numai şi numai de noi, de puterea noastră să transformăm această şansă într-o victorie care să arate că PSD e în continuare cea mai importantă forţă politică din România. Avem oameni buni, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci şi acest lucru nu a făcut bine partidului, nici României. Vremea tătucilor a apus. Eu vreau un PSD de echipă şi de aceea am adus cei mai buni oameni Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Olguţa Vasilescu, Daniel Băluţă, Radu Moldovan, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Laurenţiu Nistor, Doina Fedeorovici, Victor Negrescu. Aceasta e echipa nou. Mă bazez pe voi. Ştiu că împreună vom reuşi. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a mai spus Ciolacu.

În discurs, el s-a referit și la reformarea formațiunii, sub conducerea sa.

”În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată. Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate. Reconstruţia PSD a început. Viitorul PSD e legat de apărarea valorilor în care credem solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice. Viitorul PSD înseamnă toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Aceasta e calea PSD, a unui partid modern, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, la Congresul PSD: ”Vremea tătucilor a apus”