Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, la Kiev: "Mulțumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească"

Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul vizitei sale la Kiev, că-i mulţumeşte prim-ministrului Denys Shmyhal pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească: "Din acest moment, la nivel internațional nu mai există decât o singură limbă oficială: limba română."

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 18:29

Marcel Ciolacu, la Kiev: "Mulțumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească"
Marcel Ciolacu, la Kiev: "Mulțumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească" - Profimedia

"Vreau să îi mulțumesc domnului prim-ministru pentru deschiderea de care a dat dovadă în ceea ce privește decizia de a nu mai exista în acest moment <limba moldovenească>. Din acest moment, la nivel internațional nu mai există decât o singură limbă oficială: limba română. Consider că această invenție a Federației Ruse, prin această decizie a guvernului ucrainean a dus la o îndepărtare a unei nedreptăți", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ciolacu: "Libertatea religioasă este un drept fundamental"

Acesta crede că va conlucra cu Guvernul Ucrainei și pentru modificarea legislației în domeniul minorităților.

"Sunt ferm convins că împreună, în continuare, vom conlucra cum am conlucrat și în ceea ce priveşte tranzitul și exporturile grânelor din Ucraina și pentru a modifica legislația în ceea ce priveşte drepturile minorităților, acestea fiind în oglindă toate drepturile pe care le au ucrainenii în România vor fi regăsite și în legislația din Ucraina, astfel încât toți românii de origine română care trăiesc în Ucraina să aibă aceleași drepturi. Acum două luni, împreună cu domnul prim-ministru am închis și o teamă sau un subiect cum că preoții români ortodocși ar fi împiedicați să oficieze în continuare serviciile religioase în limba română. Este exclus acest lucru. Libertatea religioasă este un drept fundamental, iar păstrarea identității religioase și a limbii de slujire sunt principii fundamentale pentru orice societate", a mai spus Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, la Kiev: "Mulțumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească"