Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marcel Ciolacu spune că PSD exclude susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier, dar e deranjat că PSD nu e prima opţiune a liderului USR

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că va discuta cu Dacian Cioloş, dacă va fi invitat, fiind un lucru firesc în politică, dar a spus răspicat că PSD nu va susţine un guvern condus de acesta. Totuşi, preşedintele PSD s-a declarat deranjat de faptul că partidul pe care îl conduce ar fi considerat o variantă de rezervă în vederea negocierilor.

de Cornel Preda

la 12.10.2021 , 13:04

Marcel Ciolacu spune că PSD exclude susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier
Marcel Ciolacu spune că PSD exclude susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier - Hepta

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, dacă va discuta cu Dacian Cioloş, în cazul în care va fi invitat la discuţii, şi a afirmat că ”discuţii putem avea, nu am nicio problemă, e ceva firesc în politică să stăm de vorbă" ."Dar am înţeles de la domnul Cioloş că nu discută cu PSD, îi urez succes”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că PSD ar trebui să fie prima opţiune într-o eventuală negociere, dar că totuşi exclude susţinerea unui Guvern condus de Dacian Cioloş. ”Îl anunţ pe domnul Dacian Cioloş că PSD nu este a doua opţiune. Este cel mai mare partid din România, este partidul care a câştigat alegerile şi mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune”, a adăugat liderul PSD.  

Liderul social-democraţilor îl acuz pe premierul desemnat că vine cu ”poveşti nemuritoare cu reforme”, deşi s-a aflat la Guvernare în ultima perioadă.  ”Ne trebuie un Guvern stabil, cu o majoritate largă în Parlament. Vrem să avem în România iarăşi un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloş când a fost prim ministru”, a mai spus Cioloş.

Articolul continuă după reclamă

PSD îşi doreşte alegeri anticipate

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele. ”Preşedintele pune în aplicare, conform Constituţiei, ce hotărăşte o majoritate. Dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele”, a eclarat, marţi MArcel Ciolacu.  

Întrebat, de asemenea, dacă parlamentarii ar vota pentru ajungerea la anticipate, Ciolacu a afirmat: ”Parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului şi, dacă este nevoie să ajungem la anticipate, vor ajunge la anticipate indiferent dacă îşi pierd sau nu mandatele”.  

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat marţi că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament. 

"Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, şi cu colegii de la PNL şi cu colegii de la UDMR şi cu minorităţile, cel mai probabil o întâlnire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom stabili o primă întâlnire şi o primă discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor", a anunţat Cioloş.

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Marcel Ciolacu spune că PSD exclude susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier, dar e deranjat că PSD nu e prima opţiune a liderului USR