Antena Meniu Search
x

Florin Spătaru este noua propunere pentru Ministerul Economiei, după ce Marius Humelnicu a renunţat

Florin Spătaru este noua propunere a PSD pentru Ministerul Economie, după ce propunerea iniţială, în persoana senatorului PSD Marius Humelnicu, nu a mai fost susţinută în şedinţa conducerii partidului.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 17:27

Florin Spătaru ar putea fi noul ministru al Economiei
Florin Spătaru ar putea fi noul ministru al Economiei

Radu Oprea, purtătorul de cuânt al PSD, a spus, după şedinţă că Florin Spătaru are un CV impresionat şi că a primit votul de încredere din partea conducerii PSD. Radu Oprea a mai declarat că acesta este dublu licenţiat, este doctor în economie şi cursuri la London Bussines School din Londra. ”Credem că va avea o activitate foarte bună la Ministerul Economiei”, a mai spus Oprea.

Ştire iniţială: PSD a renunţat la unul dintre miniştrii validaţi de partid în şedinţa Consiliului Politic Naţional, după ce Marius Humelnicu a decis să se retragă. Decizia vine după ce presa a relatat că senatorul PSD Marius Humelnicu, fost fotbalist de performanţă, ar fi jucat într-un meci suspectat de blat dintre Oţelul Galaţi şi ROCAR.

Marius Humelnicu a anunţat că renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei, invocând motive personale.

"Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid", a spus Marius Humelnicu. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit surselor Observator, locul lui Marius Humelnicu va fi luat de Florin Spătaru, director la şantierul naval Damen din Galaţi. Acesta este economist de profesie, fiind absolvent al Universtăţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, dar şi inginer nave, terminând Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii din Galaţi în 1994. 

Cine este Florin Spătaru

A urmat un training la London Business School de Strategie a Resurselor Umane în Transformarea Organizaţiei, precum şi doctoratul în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, între 2009 şi 2012.

Conform presei locale, Florin Spătaru şi-a "câştigat" renumele de "Ginerică", fiind ginerele fostului viceprimar şi preşedinte PSD Piatra Neamţ, Aurelia Simionică.

Florin Spătaru are 51 de ani, a lucrat ca inginer pe Şantierul Naval Damen din 1995 până în 2003, apoi a fost promovat ca Director Economic Adjunct, Director Economic şi ulterior Director HR & Afaceri Corporatiste. În 2009 a fost numit vicepreşedinte în cadrul ANCONAV, asociaţie pe care o conduce în prezent, fiind totodată reprezentantul României la Sea Europe, asociaţia europeană a constructorilor de nave.

De ce ar fi înlocuit Marius Humelnicu

Fost fotbalist de performanţă, despre senatorul PSD de Galaţi se crede că ar fi jucat într-un meci suspectat de blat. Potrivit GSP, partida suspectă s-ar fi jucat între Oțelul Galați şi Rocar, meci încheiat la scorul de 2-3 pentru echipa bucureşteană. Pentru prestaţia sa din meci, Marius Humelnicu a fost notat prost de publicaţile sportive de la vremea respectivă.

În Liga 1, fundaşul dreapta Marius Humelnicu a mai jucat doar un singur meci, un minut pe finalul partidei din 22 martie cu FC Național, 2-0.

Marius Humelnicu este vicepreședinte al Organizației Județene PSD Galați. Soția sa, Corina Humelnicu, lucrează la Asociaţia de Dezvoltarea Intercomunitarã Serviciul Regional Apă Galaţi și a avut venituri de peste 27.000 de lei. Cei doi deţin două apartamente cumpărate în 2011 și respectiv 2018. La capitolul active financiare, Marius Humelnicu are deschise 2 depozite la Banca Transilvania, unul de 11.000 de lei și altul de 2.500 de euro, dar are și 11.036 de lei în fonduri de investiții, inclusiv fonduri private de pensii.

Imediat după nominalizare, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce îl recomandă pe acesta pentru funcția de ministru al Economiei.

„Vorbiți de domnul Humelnicu? Senatorul de Galați? Care este președintele comisiei de....IT din Senat, comisie decizională? Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”, a spus Ciolacu. Întrebat cine l-a recomandat, Ciolacu a răspuns: „A venit din partea organizației Galați. Așa funcționează un partid".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Florin Spătaru este noua propunere pentru Ministerul Economiei, după ce Marius Humelnicu a renunţat