Antena Meniu Search
x

MARŞUL COPIILOR, primul protest al zilei. Peste 6.000 de părinţi şi copii sunt în Piaţa Victoriei. #rezist, sloganul protestului (LIVE TEXT, LIVE VIDEO)

Se anunță un weekend cu ample proteste anti-guvernamentale, la care vor participa UN MILION de români. Seria manifestațiilor e deschisă de ”marșul copiilor”, în Capitală.

Se anunță un weekend cu ample proteste anti-guvernamentale, la care vor participa UN MILION de români. Seria manifestațiilor e deschisă de ”marșul copiilor”, în Capitală.

 
Pe acelaşi subiect

Update ora 16:00 - Şi în Piața Victoriei din Timișoara, circa două sute de părinți cu copii au protestat împotriva ordonanțelor adoptate de guvern privind modificarea Codurilor penale.

Update ora 14:10 - Un "marş al copiilor" se desfăşoară şi în Braşov. Acolo, peste 500 de mame cu copii de toate vârstele, alături de taţi şi bunici, au mărşăluit în centrul oraşului pe un traseu început la Prefectură şi continuat pe str. Republicii până în Piaţa Sfatului.

Update ora 14:00 - Bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor, de la statuie până în Piaţa Victoriei, au fost închise sâmbătă, potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere. Pentru fluidizarea traficului, se dă drumul circulaţiei ocazional, până pe str. Arh. Ion Mincu.

Upate ora 13.15: Un incident a fost semnalat în Piaţa Victoriei, a fost raportată dispariţia unui copil în mulţimea de protestatari. Copilul a fost găsit însă rapid şi returnat părinţilor. Sunt peste 4.000 de oameni în piaţă.

Update ora 12.40: Aproape 2.000 de părinţi şi copii protestează în Capitală. Copiii joacă şotronul şi scriu pe asfalt "Nu eliberaţi hoţii". Alţii au hârtii cu mesaje precum: "Sunt mică, dar îmi pasă. Altă întrebare?", "Dragnea: 4 la purtare! Altă întrebare?", „De ce să mai merg la şcoală când hoţia e legală?", spune News.ro.

Update ora 12.15: Numărul părinţilor şi copiilor care protestează, sâmbătă, în Piaţa Victoriei faţă de OUG de modificare a codurilor penale a depăşit o mie. Copiii au ecusoane cu mesajul "#rezist" şi unii au scris pe hârtii mesaje precum: „Jos mâinile de pe ţara mea”, „Altă întrebare: Ce viitor voi avea?”, „Dragnea, treci la colivie”, „Nu ne furaţi viitorul”, transmite News.ro.

Update ora 11.35: Peste 500 de părinţi şi copii cu steaguri, vuvuzele, pancarte şi jucării au venit sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificare codurile penale. Copiii desenează pe pancarte şi scriu, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: "Hoţii trebuie să plătească", "Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi" şi "Vreau să trăiesc în România".

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic.

În Piaţa Victoriei continuă să vină părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni.

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale, trasnmite News.ro.

Update ora 11:00: Sute de oameni sunt în Piaţa Victoriei. Marşul copiilor a început. Numărul protestatarilor e aşteptat să crească.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 11.00, părinţii sunt aşteptaţi cu copiii în Piaţa Victoriei, pentru un "marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. "Sâmbătă dimineaţă ne trezim cu cei mici şi facem educaţie pentru democraţie", este apelul la manifestaţie.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii, spune News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » MARŞUL COPIILOR, primul protest al zilei. Peste 6.000 de părinţi şi copii sunt în Piaţa Victoriei. #rezist, sloganul protestului (LIVE TEXT, LIVE VIDEO)