Antena Meniu Search
x

Măsurile propuse de Ioana Mihăilă, pentru limitarea răspândirii cazurilor Covid: "Nu sunt populare, dar sunt eficiente"

Ministrul propus al Sănătăţii a declarat, în cadrul audierii din Parlament, că lucrul cel mai important este limitarea transmiterii coronaviruslui, prin măsuri care deşi nu sunt populare, sunt eficiente. Ioana Mihăilă s-a referit la limitarea şi interzicerea unor activităţi, în spaţii închise, pentru 30 de zile, limitarea numărului de participanţi şi asigurarea distanţării în spaţiile deschise.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 09:41

Măsurile propuse de Ioana Mihăilă, pentru limitarea răspândirii cazurilor Covid: "Nu sunt populare, dar sunt eficiente" - Hepta

Ioana Mihăilă a fost întrebată, marţi, în timpul audierii din Parlament, care vor fi primele trei măsuri pe care le va lua în calitate de ministru.  

“Cred că cel mai important lucru în momentul acesta este să limităm transmiterea bolii, prin măsuri care deşi nu sunt populare, sunt eficiente. Vorbim aici de limitarea şi interzicerea anumitor activităţi cu risc mare de transmitere, în spaţii închise pentru o perioadă de 30 de zile, dar şi limitarea numărului de participanţi şi asigurarea distanţării fizice pentru activităţi în spaţiile deschise, cu un plan de revenire după aceste 30 de zile, predictibil, astfel încât fiecare comunitate să ştie ce măsuri să ia pentru a putea reveni la viaţa de dinainte. Vorbim de măsuri pe termen mediu şi anume de creşterea ratei de vaccinare. Aceste măsuri se referă la măsuri de comunicare, atât prin campanii de comunicare la nivel naţional, cât şi prin campanii de comunicare la nivel comunitar”, a declarat Mihăilă, potrivit News.ro.

Ioana Mihăilă, aviz negativ pentru mandatul de ministru

Ministrul propus la Sănătate, a primit aviz negativ, marți, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Pe acelaşi subiect

Ioana Mihăilă a spus, după audieri, că măsurile restrictive anunțate de președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit luate mai devreme.

"Cred că aceste cauze așa cum au fost analizate și de reprezentanții OMS, care se află acum în vizită la noi, principala cauză pentru care rata de spitalizare este atât de mare este legată de rata mică de vaccinare și cred că măsurile acestea restrictive anunțate de domnul președinte astăzi puteau fi luate mai repede, atunci când se apropia limita superioară a capacității de îngrijire. Au trecut 6 săptămâni de când incidența a crescut peste 1 la mie la nivel național, acum suntem la peste 10 mie la nivel național și încă există destul de mare libertate de mișcare", a spus Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a mai spus că în momentul în care a plecat de la ministerul Sănătății, incidența era de aproximativ 1 la mie la nivel național și doar 30% din capacitatea maximă de ocupare a paturilor la Terapie Intensivă avea pacieți.

Întrebată de ce a tăcut atunci când președintele Klaus Iohannis și premierul au spus că pandemia a fost învinsă, ea a răspuns că e responsabilă doar de propriile afirmații. „Dacă ați fi atentă la declarațiile mele anterioare, constant am spus că valul 4 va veni, dar că intensitatea va depinde de rata de vaccinare și de rata destul de mare de transmitere pe care o are tulpina Delta. (...) Niciodată nu am spus că pandemia a fost învinsă”, a susținut Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a primit șapte voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 9 abțineri, avizul din comisiile de specialitate fiind negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » Măsurile propuse de Ioana Mihăilă, pentru limitarea răspândirii cazurilor Covid: "Nu sunt populare, dar sunt eficiente"