Antena Meniu Search
x

Medicii, pe primele poziţii pe listele social-democraţilor la alegerile parlamentare

Schimb de tură în camera de gardă a politicii româneşti. În plină pandemie, partidele politice, intrate deja în febra alegerilor parlamentare, vânează la propriu medici renumiţi pentru a-i înregimenta politic.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 22:10

Vezi și
  • PSD pare să fi câştigat până acum.
  • I-a uns membrii de partid pe mai mulţi doctori renumiţi.

Partidul social democrat şi-a definitivat cu greu listele pentru parlamentare după negocieri dure. Pariul campaniei sunt medicii. pe lângă  Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel şi rectorul UMF Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, pe listele PSD intră şi alţi doctori renumiţi.

Gabriela Firea: Prima noastră preocupare a fost aceea de a ne înconjura de specialiști care pot să vină cu experiență 

Un nume surpriză: Achimaş Cadariu minsitru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş în plin scandal Colectiv a intrat pe lista PSD pentru  Camera Deputaţilor. Va lucra împreună cu fostul său coleg de guvern, Vasile Dîncu. 

De asemenea, managerul spitalului Colentina, Remus Mihalcea, deschide lista social democraţilor în Argeş. Draia Cotizo, cunoscut ca doctor House de România, a fost cooptat de social democraţi la Sibiu. Bianca Purcărin, medic militar, va candida tot din partea PSD la Bacău. 

Însă, există şi medici care nu au mai prins loc pe liste. Printre aceştia se numără social democraţii Nicolae Bacalbașa şi Cătălin Rădulescu, zis "Mitralieră". Loc nu a mai fost nici pentru renumitul neurochirurg liberal Leon Dănăilă, sau Nicolae Bănicioiu, membru Pro România.  

Pe liste nu se vor regăsi nici cei care au avut probleme penale

Şi la PNL au fost câţiva candidaţi care au rămas fără loc din această cauză. De exemplu, fostul ministru ALDE, Viorel Ilie, se regăsea până astăzi pe listele liberalilor. Şi-au făcut însă loc trei foști miniștri din guvernele PSD: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin şi Toma Petcu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Medicii, pe primele poziţii pe listele social-democraţilor la alegerile parlamentare