Antena Meniu Search
x

Membrii Comisiei Juridice a Senatului s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe de teamă să nu intre Diana Șoșoacă iar cu forța peste ei

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit, din nou, miercuri pentru a discuta despre o posibilă sancționare a senatoarei Diana Şoşoacă pentru că nu respectă măsurile de protecţie sanitară, nu poartă mască în sala de plen şi instigă la ură. De teama unui nou scandal, membrii Comisiei s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 11:23

Diana Șoșoacă față în față cu preşedinta Comisiei Juridice, Iuliana Scântei
Diana Șoșoacă față în față cu preşedinta Comisiei Juridice, Iuliana Scântei - Captură video
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Miercuri, Comisia Juridică a Senatului s-a reunit pentru a discuta posibile sancțiuni pentru comportamentul din Parlament al senatoarei Diana Șoșoacă. Însă, de teamă ca aceasta să nu intre iar peste ei, membrii Comisiei s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe. 

Diana Şoşoacă a chemat marţi poliţia la Parlament, după ce a avut schimburi de replici cu preşedinta Comisiei juridice a Senatului Iuliana Scântei, unde aceasta trebuia să fie audiată înainte de a fi sancţionată pentru comportamentul în Senat, la propunerea PNL.

Scandalul a pornit după ce preşedintele Comisiei i-a cerut senatoarei să poarte mască. ”Eu nu port porcăria aia de mască. Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceţi spectacol cu mine aici şi vă rog să îmi arătaţi articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Daţi-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura şi nasul?”

Circ în Parlament 

Pe acelaşi subiect

Senatoarea a intrat cu forţa în sală, păzită de doi angajaţi ai Senatului, şi a susţinut că „s-a dat ordin să fiu bătută“.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Iuliana Scântei (PNL), afirmă că senatoarea Diana Şoşoacă riscă să primească un avertisment public scris, pentru derapajele din ultima vreme, inclusiv nepurtarea măştii, ceea ce înseamnă că nu va mai putea lua cuvântul de la tribuna Parlamentului timp de trei luni.

Ulterior, Diana Șoșoacă a anunțat că își va lua permis de port armă și va solicita pază non-stop. 

"În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României eşti bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democraţie decât în România de o mie de ori. Şi în China e democraţie”, spune Diana Şoşoacă, potrivit Mediafax. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Membrii Comisiei Juridice a Senatului s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe de teamă să nu intre Diana Șoșoacă iar cu forța peste ei