Antena Meniu Search
x

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis după prăbuşirea elicopterului IAR 330 Puma, la Gura Dobrogei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, un mesaj de condoleanţe în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, în care îşi exprimă profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 23:39

Preşedintele României, Klaus Iohannis
Preşedintele României, Klaus Iohannis - Shutterstock

”Îmi exprim profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar”, se arată în mesajul de condoleanţe transmis de preşedinte, potrivit news.ro.

Preşedintele mai scrie că în această noapte tragică pentru aviaţia din România, gândurile sale se îndreaptă spre familiile îndoliate şi greu încercate de această pierdere dramatică.

”Le transmit condoleanţe şi multă putere în aceste clipe dureroase!”, spune preşedintele în finalul mesajului. 

7 militari au murit în accidentul aviatic din Dobrogea

Dublă tragedie aviatică, în România. Un MiG 21-Lancer românesc s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, după ce a dispărut de pe radare. Un elicopter IAR-330 Puma, care a decolat de urgență spre zona posibilului impact, a dispărut și el de pe radare. Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile. Ulterior, MApN a confirmat că și elicopterul s-a prăbușit, la Gura Dobrogei, iar cei 7 militari de la bord au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis după prăbuşirea elicopterului IAR 330 Puma, la Gura Dobrogei