Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mihai Tudose, despre "ciclonul Ashley": "Nici uraganele nu mai sunt ce au fost"

Liderii PSD Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au comentat, luni, avertizările făcute de autorităţi în contextul ciclonului care traversează România, Mihai Tudose afirmând, ironic, că nici uraganele nu mai sunt ce au fost, iar ministrul Transporturilor precizând că ar trebui să treacă în programul de guvernare.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 16:49

Mihai Tudose Tudose: Nici uraganele nu mai sunt ce au fost - Hepta

Mihai Tudose şi şi Sorin Grindeanu au fost întrebaţi, luni, la sediul PSD, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, cum au reuşit să treacă prin uragan.

Mihai Tudose: "Nici uraganele nu mai sunt ce au fost"

"Nici uraganele nu mai sunt ce au fost", a spus, ironic, Mihai Tudose. La rândul său, Sorin Grindeanu a arătat că ar trebui să treacă în oferta de guvernare acest lucru.

Articolul continuă după reclamă

"Trebuie să trecem în oferta de guvernare", a declarat Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor a precizat că "prevenţia a fost bună de data aceasta, referitor la acţiunea autorităţilor". "Eu cred că prevenţia a fost bună de data aceasta. Cazurile în care sunt prea multe alerte, dacă s-a evitat şi pierderea unei singure vieţi, e important", a mai spus Grindeanu, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

"Suntem într-o zi foarte specială, pentru că România va fi, practic, măturată de acest ciclon, Ashley", spunea, duminică dimineața, ministrul Mediului, Mircea Fechet. Autoritățile au emis mai multe avertizări, inclusiv Cod roșu în județul Galați, pentru ploi abundente în week-endul care a trecut.

Ciclonul Ashley în România. Pericolul s-a mutat pe Dunăre

Orele critice au trecut, aşadar. Până mâine dimineaţă însă, harta României rămâne colorată în galben. După ce mesajele RO-Alert au curs, iar peste 6.000 de români au fost evacuaţi din calea potopului, cel mai rău scenariu nu a devenit realitate. Au fost însă ploi torenţiale, temperaturile au scăzut cu mai bine de 10 grade, la normalul perioadei, iar la munte a nins ca-n poveşti.

Cu câteva ore înaintea codului roşu de furtuni, autorităţile au scos pe străzi artileria grea: buldozere, excavatoare şi autospeciale de pompieri. Oamenii din 23 de localităţi au primit ordin de evacuare. Până la miezul nopţii au fost evacuaţi peste 6.000 de oameni, din judeţele Galaţi, Vaslui, Braşov şi Argeş. Iar aproape 100 de şcoli au rămas închise astăzi.

Paza bună a trecut însă primejdia rea. Ciclonul anunţat de meteorologi n-a fost decât startul oficial al toamnei.

Furtuna a făcut probleme, însă, în toată ţara. În judeţul Botoşani, mai multe drumuri au fost blocate de copacii puşi la pământ de vijelie. Din cauza ploii, o stradă s-a surpat în sectorul şase din Capitală. În Brăila, 6 localităţi au rămas fără curent, iar în Constanţa, faleza din Năvodari a fost înghiţită de ape. Din cauza vântului, toate porturile au fost închise.

La munte, primul episod de zăpadă

Dacă într-o parte a ţării e toamnă veritabilă, la munte s-a aşezat iarna. Pe Transalpina, au ieşit deja utilajele de deszăpezire. A nins noaptea trecută între Rânca și Obârșia Lotrului. Acum pe Transalpina la Cota 2.000 sunt minus 3 grade, e ceață și vântul bate cu putere. Prima zăpadă a venit şi în Bucovina. De la pensiuni, pasuri şi mănăstiri, toate fac parte acum dintr-un peisaj idilic.

Acum, Dunărea este cea care ne mai dă emoţii, după ce nivelul apei a început să crească. Vârful viiturii va fi atins pe 2 sau 3 octombrie, cu un debit total estimat de 9.500 de metri cubi pe secundă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri politice » Mihai Tudose, despre "ciclonul Ashley": "Nici uraganele nu mai sunt ce au fost"