Antena Meniu Search
x

Ministerul Dezvoltării precizează că podul prăbușit în Neamț nu putea fi dat încă în folosință deoarece, formal, lucrările de reabilitare nu au fost recepționate. Proiectul, realizat prin programul PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat o listă cu precizări, ca urmare a incidentului care s-a petrecut luni după-amiaza în Neamţ, când podul dintre comunele Sagna și Luțca s-a prăbuşit, în timp ce două autovehicule circulau pe el.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 14:00

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook, Ministerul face următoarele precizări cu privire la eveniment:

  • Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea lucrărilor.
  • Reabilitarea podului pe DJ 207 A km 6+591, peste râul Siret, la Luțca (jud. Neamț) se realizează prin Programul Național de Dezvoltarea Locală (etapa a II-a).
  • Conform contractului de finanțare încheiat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Neamț, valoarea finanțării, alocată prin #PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care #MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei).
  • Încheierea contractului pentru execuția efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Județean Neamț) și firma responsabilă cu proiectarea și execuția lucrărilor.
  • Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni (începând cu data de 23.07.2020), termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie 2022.
  • Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice.

 Podul din Neamţ, prăbuşit la doar 6 luni după ce fusese reabilitat

Un pod inaugurat în urmă cu 6 luni s-a prăbuşit în judeţul Neamţ. Incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ 2 ore. Podul care traversa râul Siret a căzut pur şi simplu în timp ce pe el circulau un autocamion şi o autoutilitară. Şoferul autocamionului a fost rănit şi a avut nevoie de ajutorul martorilor incidentului ca să iasă din epava cabinei. Culmea, preşedintele Consilului Judeţean Neamţ spunea, în urmă cu şase luni,  atunci când a fost dat în folosinţă, că ...citez  "podul de la Luțca nu va mai reprezenta o problemă pentru şoferi zeci de ani de acum înainte", am încheiat citatul.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul care se afla la volanul autocamionului a ajuns la spitalul din Roman, unde primeşte îngrijiri medicale. Era într-o stare destul de gravă, dar cadrele medicale spuneau că îşi va reveni după câteva zile de spitalizare. Din fericire, celălalt şofer este într-o stare mult mai bună. Vorbim despre o situaţie extrem de gravă, dacă ţinem cont de faptul că podul de peste Siret a fost recent reabilitat: 8,5 milioane de lei  au costat lucrările de reabilitare, deşi iniţială prevăzută în proiect era mai mică. Pe 6 august 2020 au început lucrările de reabilitare, iar în noiembrie 2021 a fost repus în circulaţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ministerul Dezvoltării precizează că podul prăbușit în Neamț nu putea fi dat încă în folosință deoarece, formal, lucrările de reabilitare nu au fost recepționate. Proiectul, realizat prin programul PNDL