Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii în decembrie. Cseke Attila: Resurse sunt, dar "trebuie găsită soluția legală"

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a declarat miercuri seara că Ministerul nu are bani pentru plata salariilor din luna decembrie. Acesta spune că se caută mai multe soluții, dar că cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 22:46

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila
Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a declarat că nu sunt bani pentru plata salariilor din luna decembrie - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila susține că sunt 74.000 de angajați în sistemul bugetar de sănătate, care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătății. „Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există, trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila.

El a declarat că termenul până la care trebuie găsită soluția este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajații să își poată primii banii în 15 decembrie. „Încă n-am depășit o anumită limtă în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație”, a mai spus Cseke Attila, la Digi24.

Salariile angajaţilor UPU, DSP şi de la Ambulanţă, în pericol

Acesta a precizat că este vorba de salariile angajaților de la UPU-uri, „medici, asistenți care duc greul în lupta cu pandemia”, dar și de angajații DSP-urilor, de cei de la Ambulanță, de toți rezidenții.

„Eu am această speranță că lucrurile se vor rezolva. (...) Se lucrează la acest lucru, dacă există o soluție, alta decât o rectificare, prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătății. Se lucrează la mai multe ipoteze. Cea mai ușoară soluție este, după momentul formării Guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri politice » Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii în decembrie. Cseke Attila: Resurse sunt, dar "trebuie găsită soluția legală"