Antena Meniu Search
x

Ministrul Aurescu: NATO a acordat şi va continua să acorde sprijin substanţial Ucrainei, atât cât va fi necesar

Războiul declanşat împotriva Ucrainei este cea mai cruntă expresie a îngrijorărilor noastre de-a lungul timpului, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în contextul viitoarei reuniuni a şefilor diplomaţiilor din statele membre NATO, care va avea loc la Bucureşti, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 08:27

Ministrul Aurescu: NATO a acordat şi va continua să acorde sprijin substanţial Ucrainei, atât cât va fi necesar
Ministrul Aurescu: NATO a acordat şi va continua să acorde sprijin substanţial Ucrainei, atât cât va fi necesar - Facebook

Ministrul român de Externe a subliniat că "reuniunea de la Bucureşti reprezintă o expresie a solidarităţii aliate cu statele Flancului Estic, precum şi a angajamentului NATO de a continua susţinerea pentru Ucraina şi de a sprijini celelalte state partenere din regiune, precum Republica Moldova şi Georgia".

"Reuniunea ministerială de la Bucureşti reprezintă o expresie a solidarităţii aliate cu statele Flancului Estic, precum şi a angajamentului NATO de a continua susţinerea pentru Ucraina şi de a sprijini celelalte state partenere din regiune, precum Republica Moldova şi Georgia. De altfel, ţara noastră joacă un rol deosebit de activ la nivel regional, european şi euroatlantic, mai ales în contextul războiului ilegal purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Acest rol este cât se poate de pragmatic şi concret: de la sprijinul necondiţionat acordat celor peste 2,9 milioane de refugiaţi din Ucraina care ne-au trecut graniţele, până la implicarea extensivă în gestionarea efectelor acestei crize, inclusiv prin facilitarea tranzitului de cereale ucrainene către destinaţii terţe - peste 8,4 milioane de tone de cereale şi alte produse agricole ucrainene până în prezent. (...)

NATO va continua să sprijine Ucraina

Pe acelaşi subiect

Desigur, consolidarea acestui sprijin nu se poate realiza în mod optim decât în contextul alocării de către aliaţi a resurselor adecvate pentru implementarea proiectelor curente şi de viitor incluse în cadrul Pachetului de Asistenţă Cuprinzătoare, precum şi a altor iniţiative de cooperare şi priorităţi de interes comun”, a punctat şeful diplomaţiei române.

Ministeriala de la Bucureşti va marca "prima dată când Republica Moldova este invitată la un astfel de format, a precizat Bogdan Aurescu.

"Nu este o coincidenţă nici faptul că prima participare formală a unui ministru al Afacerilor Externe din Republica Moldova la o reuniune ministerială a NATO are loc aici, la Bucureşti. După cum ştiţi, România depune eforturi susţinute pentru a sprijini Republica Moldova, statul cel mai afectat de consecinţele războiului din Ucraina. Vedem cum circumstanţele în care Guvernul Republicii Moldova este chemat să pună în aplicare programul de reforme şi integrare europeană sunt adeseori extreme".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ministrul Aurescu: NATO a acordat şi va continua să acorde sprijin substanţial Ucrainei, atât cât va fi necesar