Antena Meniu Search
x

Ministrul austriac de Interne, despre aderarea României la Schengen: "Mai e cale lungă"

„Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă și spunem că mai e cale lungă”, spune ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, după ce Lucian Bode a spus că procesul de aderare a României la Schengen trebuie să se finalizeze în 2023, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 18:10

Ministrul austriac de Interne, despre aderarea României la Schengen: "Mai e cale lungă"
- Profimedia

„Am mare înțelegere pentru doleanța dlui ministru și pentru așteptările poporului român în ceea ce privește următoarea etapă de aderare la spațiul Schengen, dar la momentul de față inclusiv cetățenii austrieci au aceeași dilemă în momentul în care sunt supuși unor controale cu Germania. Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă și spunem că mai e cale lungă”, spune ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, într-o declarație comună de presă susținută alături de Lucian Bode.

Austria a fost singura țară care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen

Bode a spus că procesul de aderare a României la spațiul Schengen trebuie să se finalizeze în 2023. „I-am transmis domnului ministru că procesul de aderare la spațiul Schengen trebuie să se finalizeze în anul 2023. Prin modul în care s-a născut ideea europeană de spațiu fără controale la frontierele interne, aderarea la spațiul Schengen nu este doar un deziderat al României, ci este un drept instituit prin tratate pentru toate statele membre. Avem determinarea de a coopera strâns la nivelul instituțiilor noastre pentru că suntem foarte hotărâți să ajungem la o soluție pe parcursul acestui an”, a spus Bode la finalul întâlnirii avute cu ministrul austriac de interne.

Austria a fost singura țară care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen la Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Ministrul austriac de Interne, despre aderarea României la Schengen: "Mai e cale lungă"