Antena Meniu Search
x

Ministrul Mediului: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România în prezent

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că în prezent nu se mai poate vorbi despre tăierile ilegale "masive" de păduri în România, aşa cum se întâmpla în urmă cu 15 ani, el arătând că implementarea programului SUMAL a contribuit mult pentru reducerea fenomenului. Ministrul adaugă că România este dispusă să susţină alte state care vor să implementeze programe similare.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 17:01

Ministrul Mediului: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România în prezent
Copaci tăiați în zona localității Cheia din județul Prahova, sâmbătă 31 octombrie 2020. - Inquam Photos / George Călin

"Am discutat despre fenomenul tăierilor ilegale. Am spus că, în momentul de faţă, inclusiv datorită introducerii SUMAL 2, nu putem vorbi despre tăieri ilegale masive, aşa cum ele au fost făcute acum 10-15 ani. Nu putem nega că pot exista în continuare situaţii când persoane fizice sau companii nu respectă legea şi exploatează în mod ilegal masa lemnoasă, dar SUMAL este un program care ne ajută foarte mult în trasabilitate şi în monitorizarea a tot ce se întâmplă în domeniul forestier. Programul în sine şi modul în care este implementat a fost apreciat în mod expres de domnul comisar”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, joi, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a participat la Consiliul Informal al miniştrilor mediului din ţările Uniunii Europene, potrivit news.ro.

El a menţionat că România are "o listă de îmbunătăţiri" la care lucrează, iar inclusiv prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt alocate fonduri pentru prevenirea tăierilor ilegale. Tanczos a menţionat că există state, precum Slovacia, interesate de implementarea unui sistem informatic de tip SUMAL, România arătându-se deschisă să sprijine iniţiativa tuturor statelor membre care vor să implementeze sisteme similare SUMAL.

Ministrul a menţionat că, în cadrul întâlnirilor de la Consiliul informal al miniştrilor mediului, s-a discutat despre măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon, el arătând că România susţine măsurile şi politicile care se preconizează a fi luate la nivel european în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ministrul Mediului: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România în prezent