Antena Meniu Search
x

Video Mutări de ultimă oră în viitorul cabinet condus de Ciolacu. Soluția care ar aduce "pacea" în coaliția PSD-PNL-UDMR

UDMR ar putea renunţa la ministerul Dezvoltării ca să meargă mai departe cu negocierile pentru noul Guvern, potrivit surselor Observator. PSD şi PNL ar fi dispuse să le ofere maghiarilor Cultura, Digitalizarea sau Fondurile Europene. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 19.05.2023, 21:02

Vezi și

UDMR ar putea primi de la PNL Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, deși liderul maghiar s-ar fi ridicat ieri de la masa negocierilor pentru că nu ar fi agreat această variantă. Astăzi, însă, cei de la UDMR au avut o întâlnire în format restrâns și au decis să continue negocierile și să găsească o variantă cât mai convenabilă pentru partid. Așadar, UDMR ar putea rămâne în viitorul executiv cu două ministere în loc de trei și un post de vicepremier, și asta pentru că Ministerul Sportului va fi comasat cu Ministerul Familiei.

De altfel, în locul cu Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării ar putea veni chiar actualul premier al României, Nicolae Ciucă. Acesta ar putea fi și vicepremier în viitorul cabinet al lui Marcel Ciolacu. Sunt însă scenarii care se schimbă de la o oră la alta. Luni, liderii coaliției se vor întâlni cu Klaus Iohannis pentru a discuta despre viitorul guvern, a transmis reporterul Observator Florentina Lazăr.

UDMR a decis să continue negocierile pentru viitorul guvern

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că reprezentanţii conducerii UDMR au luat, vineri, decizia de a continua negocierile în coaliţie privind portofoliile în viitorul Cabinet Ciolacu, după rotaţia premierilor, şi a adăugat că Uniunea îşi doreşte să continue guvernarea.

Pe acelaşi subiect

"Dacă argumentul PSD de păstrare a Ministerului Transporturilor este faptul că domnul Sorin Grindeanu este eficient, atunci în aceeaşi măsură putem spune că domnul Cseke Attila este un ministru eficient", a mai precizat acesta, potrivit news.ro.

"Decizia luată este de a continua negocierile. Noi încă mai sperăm că un acord politic semnat de nişte lideri politici în România secolului 21 trebuie respectat sau poate fi respectat. De la această premisă pornim şi anume că este un acord politic semnat între PNL si PSD şi el va trebui respectat. Dacă se doreşte reducerea numărului de ministere, atunci suntem de acord să fie şi UDMR parte a reducerii şi să rămânem cu două ministere în loc de trei, după comasarea Ministerului Sportului, dar dacă argumentul PSD de păstrare a Ministerului Transporturilor este faptul că domnul Sorin Grindeanu este eficient, atunci în aceeaşi măsură putem spune că domnul Cseke Attila este un ministru eficient. Şi noi considerăm că miniştrii şi secretarii de stat ai UDMR au adus o plus valoare în actul de guvernare. Nici nu am primit vreun reproş privind activitatea miniştrilor UDMR", a explicat Antal Arpad.

Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat, vineri, că în cazul în care coaliţia rămâne în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Mutări de ultimă oră în viitorul cabinet condus de Ciolacu. Soluția care ar aduce "pacea" în coaliția PSD-PNL-UDMR