Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă, despre noile legi ale justiţiei: "Pun bazele modernizării sistemului judiciar şi îi consolidează independenţa"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că noile Legi ale justiţiei, adoptate de Parlament pun bazele modernizării sistemului judiciar şi este un demers prin care justiţia din România se aliniază la valorile şi principiile justiţiei europene şi îi consolidează independenţa, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 13:29

Nicolae Ciucă, despre noile legi ale justiţiei: "Pun bazele modernizării sistemului judiciar şi îi consolidează independenţa"
- Hepta

Premierul a amintit şi votul pe rezoluţia din Parlamentul European, privind aderarea României la Schengen, dar în urmă cu o zi. "Este o confirmare binevenită a faptului că România a parcurs etapele tehnice şi îndeplineşte cerinţele necesare pentru a aparţine acestui spaţiu de liberă circulaţie. Apreciez că intrarea României în spaţiul Schengen ar însemna o Românie mai integrată în Uniunea Europeană, o Românie mai aproape de valorile europene, un demers care va creşte valoarea democraţiei în ţara noastră şi, desigur, un demers care va îndepărta întrebările legate de rolul şi locul nostru în Uniunea Europeană", a spus premierul Nicolae Ciucă, despre votul din PE.

”Practic, toate măsurile pe care le-am luat la nivelul Guvernului, prin pachetul legilor justiţiei, care de asemenea a fost adoptat în Parlamentul Românei, să îndeplinim aceste cerinţe legate de obiectivul la fel de important de ridicare a MCV-ului”, a arătat premierul. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că prin adoptarea Legilor justiţiei de către Parlament a fost îndeplinit încă un jalon din PNRR.  El a menţionat că noile Legi ale justiţiei pun bazele modernizării sistemului judiciar şi, de asemenea, a Statutului magistraţilor şi a Consiliului Suprem al Magistraturii. ”Este un demers prin care justiţia din România se aliniază la valorile şi principiile justiţiei europene şi îi consolidează independenţa", a mai spus şeful Executivului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, despre noile legi ale justiţiei: "Pun bazele modernizării sistemului judiciar şi îi consolidează independenţa"