Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicolae Ciucă și-a lansat candidatura pentru prezidențiale cu un mesaj pentru Marcel Ciolacu: "Se alintă"

Generalul Ciucă și-a lansat azi ofensiva pentru Palatul Cotroceni. Șeful PNL și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale. A refuzat oferta lui Marcel Ciolacu, care i-a propus funcția de premier într-un nou Guvern de Coaliție. Tot azi a intrat în cursă și liderul UDMR Kelemen Hunor.  

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 20:50

"Voi fi un președinte responsabil, un președinte implicat, echilibrat". Flancat de toți liderii PNL, generalul Ciucă și-a început asaltul final pentru Palatul Cotroceni. PNL a depus la BEC 1.600.000 de semnături, dar liderii partidului speră la cel puțin 2 milioane de voturi. Ar fi suficient, spun ei, pentru că Nicolae Ciucă să între în finală prezidențială.

"Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal. Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor liberali, a oamenilor de dreapta", a spus Ciucă.

  • Reporter: Marcel Ciolacu, dle preşedinte, spunea aseară că v-ar numi fără ezitare prim-ministru.
  • Nicolae Ciucă: Se alintă!
Vezi și

Propunerea lui Ciolacu pentru Ciucă: fotoliul de premier, dacă ajunge la Cotroceni

Pe acelaşi subiect

Între timp, Marcel Ciolacu a venit cu o ofertă pentru liberali. Şeful PSD i-ar oferi lui Nicolae Ciucă un nou mandat de premier. Asta dacă PSD va câstiga bătălia pentru Cotroceni.

După trei ani în care și-au împărtit puterea cu PSD, liberalii şi-ar dori acum o coaliție cu USR și alte partide de dreapta. De altfel, PNL a decis deja să formeze majorităţi de dreapta în toate consiliile locale și județene.

"Toți liderii PNL ne dorim o majoritate, ați văzut că deja am dat acest semnal la București, am dat semnal în țară, dorim majorități de dreapta", a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Tot azi și-a depus candidatura și liderul UDMR, Kelemen Hunor. Șeful Uniunii a venit pe scuter la sediul BEC din Capitală. "Să nu credeți că sunt un jucător la loto, care revine de fiecare dată și crede că la un moment dat totuși va avea noroc", a spus Kelemen Hunor.

În ultimele zile, liderii PSD au dat semnale tot mai clare că UDMR va reveni la putere după alegeri

"Dacă PSD nu va putea forma majoritate, peste 40%, nu prea vor există opțiuni, altele decât alături de PNL. În condițiile în care PNL va avea potențial de negociere sau potențial de șantaj, va putea cere funcția de prim ministru", a spus analistul politic Cristian Pîrvulescu. 

Mâine își vor depune candidaturile Mircea Geoană și Diana Sosoacă, iar sâmbătă, pe 5 octombrie, va fi rândul lui Marcel Ciolacu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri politice » Nicolae Ciucă și-a lansat candidatura pentru prezidențiale cu un mesaj pentru Marcel Ciolacu: "Se alintă"