Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București: „Știm cu toții că această ipoteză există”

Nicușor Dan a anunțat că există discuții privind subiectul carantinei în București, însă a subliniat că în acest moment nu se impune o astfel de măsură. Primarul general al Capitalei spune despre carantină că ”este ultima ipoteză”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.12.2020, 21:38

Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București: „Știm cu toții că această ipoteză există”
Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București: „Știm cu toții că această ipoteză există” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Nicușor Dan spune că autoritățile fac tot ce este posibil ca să nu oprească economia din București.
  • Primarul recunoaște că sunt și vor fi discuții despre subiectul carantinei în București.

Nicușor Dan recunoaște că sunt și vor fi discuții despre subiectul carantinei în București.

„Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În București indicatorul este în jur de șase și nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Transportul în comun, principala sursă de transmitere a Covid-19 

Primarul Nicușor Dan a mai declarat că, probabil, virusul în București se transmite prin intermediul transportul în comun, urban și interurban, dar și la locul de muncă unde oamenii sunt mai puțin prevăzători. El a mai spus că autoritățile vor face tot ce este posibil ca să nu oprească economia din București.

„București este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”, a precizat Nicușor Dan, scrie Mediafax.

Explicațiile lui Dan au apărut după ce marți, Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru funcția de viceprimar al orașului București, a declarat că trebuie luată în considerare varianta carantinei din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din Ilfov.

„Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”, a spus Nicușor Dan despre declarația lui Voiculescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București: „Știm cu toții că această ipoteză există”