Antena Meniu Search
x

Video Carantina din jurul Bucureștiului, măsuri luate doar pe hârtie. Oamenii intră și ies nestingheriți

Până ajungem la vaccin, încă ne luptăm cu numărul mare de infectări. Judeţul Ilfov, unul dintre cele mai roşii din ţară, poate deveni studiu de caz de cum poţi lua măsuri din pix sau de ochii lumii.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 01.12.2020, 20:42

Vezi și
  • Pe hârtie, localitatea din Ilfov este în carantină, dar oamenii intră și ies nestingheriți.
  • Nu există niciun echipaj de poliție care să se asigure că măsură este respectată

Avem carantină, dar e mai mult o simulare de carantină. Cifrele nu coboară pe hârtie, doar că spitalul judeţean suplimentează numărul de paturi.

Mogoşoaia. Pe hârtie, localitatea din Ilfov este în carantină, dar oamenii intră și ies nestingheriți. Nu există niciun echipaj de poliție care să se asigure că măsură este respectată. Puţin mai sus, pe acelaşi drum, poliţiştii stau în maşină.

Reporter: Carantina este doar pe hârtie sau este și în teren?

Daniel Zamfir, prefect Ilfov: Cum sa fie doar pe hartie? Este si pe teren! Nu sunt oprite pentru ca sunt în tranzit

Rata de infectare în Mogoşoaia nu a scăzut în ultima săptămână sub 11 cazuri la mia de locuitori, semn că măsurile de carantină nu se oglindesc încă în cifre. Doar la nivelul întregului judeţ Ilfov cifrele au oscilat inexplicabil. În urmă cu două zile, a fost raportată o incidenţă de 3,4 cazuri la mia de locuitori.

După câteva ore, a venit rectificarea: a fost o eroare a sistemului informatic. Rata de infectare era de fapt dublă, de 6,8. Astăzi, în ciuda măsurilor luate, incidenţa în Ilfov a crescut din nou la 6,9 şi este al treilea cel mai roşu judeţ al ţării.

Cifrele şi filtrele Poliţiei spun doar o parte a poveştii. Cealaltă parte o spun spitalele. La spitalul judeţean Ilfov, numărul paturilor va fi suplimentat.

De la începutul pandemiei, în Ilfov au fost peste 15 mii de infectări dintre care aproape 300 numai în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Carantina din jurul Bucureștiului, măsuri luate doar pe hârtie. Oamenii intră și ies nestingheriți