Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicușor Dan, despre scandalul candidaturii Dianei Șoșoacă: "Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că nu o să candideze"

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, sâmbătă, să anuleze candidatura Dianei Iovanovici-Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024. Cu majoritate de voturi, CCR a admis contestația depusă de Amalia Bellantoni și a invalidat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024, care aprobase candidatura și semnul electoral al senatoarei. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a comentat situația la Observator, menționând că zvonurile despre excluderea acesteia circulau de câteva luni.

de Redactia Observator

la 06.10.2024 , 17:20

Decizia CCR vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, destabilizând scena politică și eliminând una dintre figurile controversate din cursa electorală.

"O să vedem motivarea, recunosc că nu știu subtilitățile astea, la prima vedere e un pic ciudat ca cineva care poate să candideze la europarlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidențiale. O să vedem toate mecanismele juridice. Din punct de vedere politic eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze, dar nu cu Curtea Constituțională, că nu o să facă semnăturile, că o să i se conteste semnăturile și Biroul Electoral o să respingă...", a declarat Nicușor Dan, în platoul Observator.

Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura 

Vezi și

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale, după ce i-a fost invalidată de CCR ieri, anunţă Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi membru al Biroului Electoral Central. Cererea a fost programată pentru examinare la BEC la ora 18:00.

Pe acelaşi subiect

"Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23:50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24:00, iar dânsa a depus la 23:50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18:00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă", a declarat Greblă pentru Agerpres.

Culmea, contestația care o scoate pe Diana Șoșoacă din alegerile prezidențiale a fost depusă de Amalia Bellantoni, o fost colegă din Partidul SOS.

Ce a mai spus primarul general Nicușor Dan despre traficul din București, planșeul Unirii, încălzirea centralizată sau transportul public aflați în interviul video de mai sus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri politice » Nicușor Dan, despre scandalul candidaturii Dianei Șoșoacă: "Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că nu o să candideze"