Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Sebastian Burduja, interimar la Educație. Ministrul Cercetării a preluat funcția după demisia lui Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, azi noapte, din funcția de ministru al Educației. Pe Facebook. Şi tot acolo a primit şi răspuns din partea premierului, care i-a acceptat-o. Fără a face nicio referire la scandalul de plagiat în care este implicat, Cîmpeanu a scris în mesaj doar despre ce consideră că a realizat de când a intrat în actualul Guvern. Dar nu a explicat însă de ce a demisionat.

De Redactia Observator la 30.09.2022, 08:26
Vezi și

Șapte din cei 24 de miniștri ai Educației pe care i-a avut România după 1989 au fost suspectați de plagiat. Până la Sorin Cîmpeanu, doar unul dintre ei, Ioan Mang, a demisionat în urma acuzațiilor. Toţi, însă, au declarat că n-au plagiat.

Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educaţiei: "Am înţeles că au fost suspiciuni cu privire la teza de doctorat. S-au liniştit. Acum sunt suspuciuni la nivelul caietelor de seminar, îndrumarului de lucrări practice destinate lucrului cu câteva zeci de studenţi, fără ISBM."

Declaraţia a fost făcută de Sorin Cîmpeanu pe 26 septembrie, la izbucnirea scandalului. Acesta s-a declarat nevinovat şi a spus că acuzatorii săi au un singur scop: blocarea legilor educaţiei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educaţiei: "Sunt absolut convins că se va ajunge şi la nivelul lucrărilor de control din clasa a 7-a şi vor fi acuze că am copiat din manualul de matematică sau din nu ştiu ce culegere de probleme."

Pe acelaşi subiect

Cîmpeanu este acuzat că, în 2006, a plagiat un curs universitar. Acesta și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educaţiei: "Un îndrumător de lucrări practice presupune o serie de formule de calcul, de scheme de calcul, de tabele de grafice, de nomograme, care nu au o paternitate asumată."

Demisie anunțată pe Facebook

După şedinţa de Guvern de ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a declarat că premierul va avea o discuție cu Sorin Cîmpeanu despre acuzațiile de plagiat. Însă, azi noapte, ministrul Educaţiei şi-a anunţat demisia pe Facebook.

"Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al Educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învățământ", a transmis ministrul pe Facebook.

Şi tot pe Facebook a primit răspuns din partea premierului. "Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației", a scris Nicolae Ciucă.

Potrivit surselor Observator, interimatul la Educaţie ar urma să fie asigurat de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja. Ulterior, informația a fost confirmată de către Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Sebastian Burduja, interimar la Educație. Ministrul Cercetării a preluat funcția după demisia lui Sorin Cîmpeanu