Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, amendaţi pentru că nu purtau mască

Ne dau lecţii despre cum ar trebui să fie respectate restricţiile, dar au fost surprinşi şi ei cu garda şi masca jos. Doi miniştri din Guvernul Cîţu vor fi amendaţi pentru că nu au purtat mască de protecţie. S-au cerut singuri amendaţi, iar colegul lor de guvernare, Lucian Bode, ministrul de Interne, promite că vor fi sancţionaţi.

de Larisa Bernaschi

la 31.03.2021, 19:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Parlamentarii sunt şi ei mai presus de lege. Deşi mulţi nu poartă masca sfidător, chiar în Palatul Parlamentului, n-au primit până acum nicio sancţiune.

Să faci ce spune ministrul, nu ce face ministrul. Este realitatea ultimelor zile în care doi miniştri ai Guvernului Cîţu au fost surprinşi fără mască. Întâi, a fost ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu surprins în parlament fără mască. Apoi Raluca Turcan, ministrul Muncii, care a uitat de mască la o acțiune de împădurire din weekend.

"Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare" a declarat ministrul Raluca Turcan.

După justificări, au venit regretele

Vlad Voiculescu: M-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel. 

"Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare" a declarat şi Raluca Turcan.

Şi vin şi amenzile. Colegul de Guvern, ministrul de Interne Lucian Bode, promite sancţiuni.

Lucian Bode, ministru de Interne: Toţi suntem egali în faţa legii, toţi trebuie să răspundem în faţa legii, şi dl Voiculescu şi dna Turcan

Florin Cîţu, premierul României: Le-am cerut celor 2 colegi să plătească amenda. Pe dna Raluca Turcan am sunat-o de dimineaţă. Este toleranţă 0 în ceea ce îi priveşte pe membrii cabinetului meu.

Raluca Turcan nu este la prima abatere. În urmă cu aproximativ un an, a fost amendată cu 1000 de lei după ce în spațiul public au apărut fotografii din biroul premierului de la acea vreme, Ludovic Orban, care-şi serba ziua de naştere cu mai mulţi politicieni. Fără griji şi fără măşti. Sărbătoritul de atunci este astăzi necruţător.

Ludovic Orban: Să fie sancţionaţi în conformitate cu legea, asta am spus despre toţi cei care nu respectă legile, indiferent despre cine e vorba.

Doar că în Parlament legea nu e chiar lege.

Mihai Lască, deputat independent: Nu stiu, câteodată o port, când o am la mine. Eu nu sfidez, eu sunt militant împotriva restricţiilor.

Senatoarea Diana Șoșoacă sau deputatul PSD Daniel Ghiță sunt surprinși mereu fără mască de protecție în plen. Nimeni nu i-a sancţionat până acum. Dar li se pregăteşte o surpriză.

Palatul Parlamentului este împânzit de camere de supraveghere, motiv pentru care, potrivit unor surse Observator, conducerea Palmanetului ia în calcul ca imaginile surprinse pe aceste camere de supraveghere ar putea să ajungă pe mâna autorităţilor astfel încât parlamentarii care nu poartă mască sa poată să fie amendaţi.

Amenda pentru cei care nu poartă mască poate ajunge până la 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, amendaţi pentru că nu purtau mască