Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ordonanţa 84 - antidrog va fi modificată. Care va fi principala schimbare. Ciolacu: Nu trebuie să îi pedepsim pe români

Epopeea ordonanţei antidrog a luat sfârşit! După numeroase controverse, actul normativ a fost modificat în şedinţa de Guvern de astăzi. Principala schimbare prevede reținerea permisului auto pentru cel mult 72 de ore. Este intervalul în care medicii legişti trebuie să confirme sau să infirme, prin intermediul analizelor de sânge, consumul de substanţe psihoactive în cazul unui şofer depistat pozitiv de poliţişti, la testul antidrog.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 14:42

"Aşa cum am anunţat, modificăm ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră, mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile pentru că aşa este firesc.

Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să îi pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti", a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Principala schimbare

Vezi și

El a adăugat că autorităţile vor monitoriza foarte atent, în continuare, problema testării antidrog. "Doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai", a subliniat Ciolacu.

"Ministerele Sănătăţii şi Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor", a menţionat premierul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri politice » Ordonanţa 84 - antidrog va fi modificată. Care va fi principala schimbare. Ciolacu: Nu trebuie să îi pedepsim pe români