Antena Meniu Search
x

Ordonanţa pe Legile Justiţiei. Guvernul renunţă doar la un articol controversate

Guvernul face pasul înapoi şi renunţă la unul dintre cele mai controversate articole ale ordonanţei care a scos magistraţii în stradă. Vorbim de cel care dă voie unui judecător să devină procuror şef.

Vezi și

Guvernul face pasul înapoi şi renunţă la unul dintre cele mai controversate articole ale ordonanţei care a scos magistraţii în stradă. Vorbim de cel care dă voie unui judecător să devină procuror şef.

Ministrul Justiţiei nu a pomenit nimic despre secţia specială care a fost scoasă de sub autoritatea procurorului General.

Pentru cele două prevederi, magistraţii au ieşit şi azi în stradă. Şi tot mai multe parchete şi instanţe au anunţat că îşi suspendă activitatea.

Ordonanţa şapte care modifică Legile Justiţiei a scos din nou în stradă magistraţii din întreaga ţară. Mai multe prevederi sunt criticate atât de procurori cât şi de judecători. Printer ele, trecerea Secţiei de Investigare a Magistraţilor sub autoritatea Ministrului Justiţiei şi nu a Procurorului General ca pînă acum.

Intre timp, alte parchete şi instanţe anunţă că îşi vor suspenda activitatea săptpmâna asta, în semn de protest. 

În premieră, si DIICOT anunţă că până la 1 martie, timp de 4 ore pe zi, procurorii nu vor lucra. De cealaltă parte, sunt si procurori care consideră că ordonanţa răspunde solicitărilor constante ale magistraţilor şi pune în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale

Ordonanţa a creat tensiuni şi în interiorul CSM. Memebrii consiliului au reclamat că nu au fost consultaţi înainte de emiterea documentului. 

Viorica Dăncilă i-a chemat pe magistraţi la Palatul Victoria dar nu toti au onorat invitatia. 

După apropae trei ore de negocieri la Guvern, ministrul Justiţiei a făcut pasul înapoi şi a decis abrogarea articolul din ordonanţă care permitea judecătorilor să devină şefi de parchete.

În plus, fiecare proiect normativ al Guvernului va fi transmis la CSM cu cel puţin 5 zile înainte.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ordonanţa pe Legile Justiţiei. Guvernul renunţă doar la un articol controversate