Antena Meniu Search
x

Parlamentul se va reuni săptămâna viitoare pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor - surse

Parlamentul se va reuni luni sau marţi, săptămâna viitoare, pentru a adopta statutului deputaţilor şi al senatorilor pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, au declarat surse politice pentru Observator. Potrivit ultimelor decizii din prima şedinţă a coaliţiei, Marcel Ciolacu va merge mâine la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre proiectele de infrastructură şi, în special, despre podul de la Brăila.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 19.06.2023, 18:38

Parlamentul se va reuni săptămâna viitoare pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor - surse
Plenul Parlamentului - Inquam Photos / George Călin

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor urmează să fie adoptat, săptămâna viitoare, luni, într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Asta s-a decis în prima şedinţă a actualei coaliţii de guvernare, au declarat surse politice pentru Observator. Rămâne în analiză proiectul privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Impactul bugetar ar fi de 500 de milioane de lei pe an.

La şedinţa coaliţiei de guvernare, reuniune desfăşurată la Palatul Victoria, alături de preşedinţii PSD şi PNL au fost prezenţi mai mulţi lideri social-democraţi şi liberali. Totodată, potrivit aceloraşi surse, în cadrul şedinţei s-a stabilit ca tot săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, va fi dat un vot în Camera Deputaţilor, decizională, asupra proiectului de lege privind pensiile speciale, pentru îndeplinirea unui jalon asumat în acest sens prin PNRR.

Un alt subiect discutat în cadrul coaliţiei a fost cel legat de numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie pentru care PNL, formaţiune căruia îi revine acest portofoliu, îl susţine pe Mircea Abrudean, fost şef al Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă. O decizie pe această temă urmează să fie luată în viitoarea şedinţă a coaliţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Parlamentul se va reuni săptămâna viitoare pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor - surse