Antena Meniu Search
x

Ciolacu: Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu a declarat în plenul Parlamentul că Guvernul său va clarifica toate aspectele legate de implementarea PNRR. "Vom debloca cererea de plată doi. Vom finaliza cererea de plată trei" a mai spus acesta, adăugând că "aderarea la Schengen şi integrarea în zona euro sunt obiective pe care trebuie să şi le asume împreună şi pentru care trebuie să depăşim luptele politice". Liderul PSD a vorbit în discursul său și despre desființarea pensiilor speciale, explicând că susţine ferm eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi consideră că aceasta e singura soluţie care să confere legitimitatea de a tăia apoi toate pensiile speciale, transmite Agerpres.

de Adrian Popovici

la 15.06.2023, 13:53

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Ciolacu: Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari - Profimedia

"Înainte de a-mi da votul, vă anunţ - Susţin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari! Este singura soluţie pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. Şi vreau ca Parlamentul să fie alături de mine şi de Guvern! Să reuşim împreună să facem reformă, să aducem dreptatea şi să luăm banii din PNRR!", a declarat liderul PSD.

"A venit timpul ca România să fie acea ţară pe care ne-o dorim toţi! A venit timpul ca România să fie o ţară mai puternică şi mai unită. Dar, pentru asta, trebuie să avem instituţii puternice! Guvernarea trebuie să fie pentru toţi românii, nu împotriva cuiva sau a ceva. Nu poţi să ai o guvernare bună dacă împarţi România în două: una de stânga, una de dreapta, una bună şi una rea, una rurală şi una urbană.  Există o singură Românie şi ea trebuie să aibă un singur guvern pentru toţi cetăţenii! Iar acela trebuie să fie Guvernul României! Trebuie să fim responsabili în faţa românilor care au dat dovadă de multă putere în aceste momente grele. Românii au înfruntat o pandemie, iar acum se luptă cu inflaţia şi cu preţurile. În toate aceste crize, românii au demonstrat rezistenţă şi curaj. Şi au rămas fermi.

Aşa cum au făcut-o mereu de-a lungul istoriei! În faţa lor, noi, toţi liderii politici din această sală, trebuie să ne înclinăm. Suntem aici datorită oamenilor, niciodată invers! Şi suntem aici pentru a lucra pentru ei! Suntem aici pentru a pune oamenii înaintea politicii. Şi nu avem voie să pierdem timpul cu propriile drame politice atunci când românii suferă. PSD a demonstrat deja că înţelege aceste lucruri. Am renunţat la interesele proprii şi am întins o mână PNL atunci când timpurile istoriei au cerut asta. Am format această mare Coaliţie pentru stabilitatea României în vremuri grele", a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit de joi al Parlamentului.

"Vă garantez că voi trata întotdeauna cu respect liderii politici ai acestui partid, care au servit ţara cu adevărat, la fel cum voi simţi doar indiferenţă faţă de cei care au crezut că România este un cazino în care se pot juca cu banii românilor", a mai spus Ciolacu. "PSD nu va şovăi niciodată să spună ceea ce gândeşte şi ce credem că este bine pentru România. Dar asta nu înseamnă că nu vom lucra în fiecare zi cu partenerii noştri pentru a asigura o guvernare responsabilă şi eficientă. Această coaliţie a demonstrat în ultimele 18 luni că poate obţine rezultate. Am stabilizat ţara în cel mai greu moment din ultimii 20 de ani. Programele Sprijin pentru România au protejat populaţia şi economia în faţa crizelor! Am plafonat preţurile la energie şi gaze. Am venit cu un pachet social pentru românii cu venituri mici şi pentru pensionari. Am crescut salariul minim şi pensiile. Şi am întors 6% din PIB în economie, adică de 3 ori mai mult decât în guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021. Trebuie să continuăm în direcţia bună! Când vorbim despre România, trebuie să privim dincolo de liniile de partid!", a completat liderul social-democraţilor.

Pe acelaşi subiect

PNRR, pe agenda premierului Ciolacu

"Aderarea României la spaţiul Schengen şi relansarea procesului de integrare în zona euro reprezintă obiective pe care trebuie să ni le asumăm împreună şi pentru care trebuie să depăşim luptele politice. Nu vreau să mă lansez să dau termene, dar pot să afirm că vom face lucrurile cu mai mult curaj şi profesionalism", a spus Marcel Ciolacu în discursul său.

El a mai spus: "Vom clarifica toate aspectele legate de implementarea PNRR. Vom debloca cererea de plată DOI. Vom finaliza cererea de plată TREI. Vom finaliza modificarea PNRR şi vom include capitolul de energie. Ca viitor prim-ministru, nu voi accepta ca fermierii români să fie trataţi incorect în Uniunea Europeană. La fel cum nu voi tolera ca vreun român să mai fie discriminat oriunde în lume. Statul român îşi va reafirma rolul de protector al românilor oriunde s-ar afla. Şi invit diaspora românească să se alăture proiectului nostru privind renaşterea demnităţii naţionale!", a arătat premierul desemnat.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că "în relaţia cu guvernul Statelor Unite, trebuie să depunem eforturi suplimentare pentru îndeplinirea cerinţelor din Visa Waiver, astfel încât, în 2025, să avem şanse reale ca românii să nu mai călătorească cu vize peste Ocean".

România va susține aderarea Republicii Moldova la UE

"Un alt obiectiv central în relaţia cu Statele Unite va fi sprijinirea adoptării în cel mai scurt timp a legislaţiei specifice privind Securitatea Mării Negre, în aşa fel încât proiectele României la Marea Neagră să beneficieze de sprijin american. În politica de vecinătate, vom acorda o atenţie deosebită fraţilor noştri de peste Prut. România va susţine cu toată forţa parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Vom continua să asigurăm toate resursele necesare pentru ca administraţia pro-europeană şi poporul Republicii Moldova să reziste în faţa ameninţărilor ruseşti", a spus premierul desemnat. Preşedintele PSD a mai spus că "România este şi va rămâne garantul integrării europene a Republicii Moldova, a securităţii şi stabilităţii sale".

"În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, România îşi va menţine poziţia faţă de invazia ilegală declanşată de regimul criminal al lui Vladimir Putin. Vom continua să oferim tot suportul nostru, vom deveni un actor şi mai activ la nivelul organizaţiilor internaţionale şi vom căuta să devenim un pilon central în procesul de reconstrucţie a Ucrainei. Dincolo de asta, eu cred cu tărie că România trebuie să se deschidă către lume. Parteneriatele strategice cu Coreea de Sud şi Japonia ne arată că ţara noastră poate conta şi pe alte continente. Relaţiile apropiate cu Israel sau Turcia ne demonstrează că putem avea prieteni adevăraţi şi în alte părţi ale lumii", a completat Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Ciolacu: Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari