Meniu
Search
x

Video Pas cu pas spre moţiunea de cenzură. Singura mare bătălie de pe scena politică a rămas în interiorul PNL, între Orban și Cîțu

În ziua în care USR a ieşit oficial de la scurta guvernare din care au făcut parte, foştii parteneri de coaliţie duc războaie în propriul partid. Ludovic Orban şi Anca Dragu au convocat plenul reunit ca să se citească moţiunea de cenzură, în timp ce premierul caută ajutor la CCR. Acelaşi premier care spune că a acceptat demisiile miniştrilor USR ca să-i salveze de ridicolul de a-şi da jos propriul guvern, cum a făcut PSD. 

De Redactia Observator la 08.09.2021, 22:10
Vezi și

Ca într-un campionat, rând pe rând echipele au fost scoase din joc sau privesc de pe margine. Inclusiv românii care aşteaptă stabilitate. Acum singura mare bătălie de pe scena politică a rămas în interiorul PNL. Miza este uriașă: șefia partidului. Orban și Cîţu își joacă soarta politică cu toate armele. Iar şeful PNL a făcut deja prima mutare.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: Am luat decizia astăzi de a convoca plenul camerelor reunite împreună cu președintele Senatului. 

Florin Cîțu, prim-ministrul României: Dacă este o convocare nelegală și este împotriva statutului și împotriva PNL, atunci vor fi sancțiuni. 

Orban a decis să programeze o şedinţă pentru mâine la ora 16.00, când se va citi moțiunea de cenzură depusă de USR și AUR. 

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR: Cel mai probabil marți trebuie votată moțiunea și atunci vom vedea cine îl susține în continuare pe Florin Cîțu și cine nu.

Ce implicații ar avea demiterea lui Florin Cîțu

Dărâmarea guvernului Cîţu înainte de congres ar însemna victoria lui Orban. Aşa că tabăra premierului ameninţă cu sancţiuni.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern și a premierului Florin Cîţu. 

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: Nu voi vota moțiunea de cenzură, și niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. 

Liberalii din tabăra Cîţu își pun o ultimă speranță într-o instituție pe care au criticat-o constant în ultimii ani: Curtea Constituțională. 

Florin Cîțu, prim-ministrul României: Sesizăm CCR, care trebuie să se pronunțe dacă Parlamentul respectă Constituția.

Premierul se plânge că a fost informat prea târziu de depunerea moțiunii de cenzură. Contrar declarațiilor publice prin care îl critica pe Orban că grăbește demersurile parlamentare pentru moțiune. Între timp preşedintele Iohannis a semnat demisiile miniştrilor USR şi a numit şi interimari. 

Premierul Cîţu este interimar la Fonduri Europene, în timp ce Dan Vîlceanu preia şi portofoliul de la Transporturi. Virgil Popescu este la Ministerul Economiei, iar UDMR preia două interimate: Tanczos Barna la Cercetare şi Cseke Attila la Sănătate. Odată ieşiţi oficial de la guvernare, Cîţu spune că va demite toţi secretarii de stat USR şi prefecţii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Pas cu pas spre moţiunea de cenzură. Singura mare bătălie de pe scena politică a rămas în interiorul PNL, între Orban și Cîțu