Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii, mesaj despre pensiile românilor din străinătate: "Vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris pe Facebook că românii care au ieșit la pensie în străinătate nu vor mai aștepta cu anii calcularea sumelor meritate, urmând ca în acest sens să poate discuții cu autoritățile din Spania, Italia și nu numai, după ce va trece perioada critică a pandemiei de coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.06.2020, 13:29

Ministrul Muncii, mesaj despre pensiile românilor din străinătate
Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale - Profimedia Images
  • Violeta Alexandru: "Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate"
  • Ministrul Muncii a precizat că va discuta cu autoritățile din Spania și Italia

"De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, știu că muncesc pentru fiecare ban câștigat. Pentru ei, nu am să renunț la niciun efort pentru a le face viața mai ușoară la muncă. De aici de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitați", a transmis Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dat asigurări că pensiile românilor din diaspora vor fi calculate mai rapid.

"Pentru cei care au ieșit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Și cu veșnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistență întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniștrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferența lor", a mai scris Alexandru pe pagina oficială de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totodată, oficialul a precizat că va relua discuțiile cu autoritățile în care sunt mari comunități de români, Spania și Italia, precum și cu cele din alte țări europene.

"Două luni am dat Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera. Voi relua discuțiile cu autoritățile din Italia, Spania și nu numai, imediat ce aceste țări trec ce perioada critică în combaterea pandemiei. Este o problemă care implică autoritățile din România dar și din străinătate", a mai transmis Violeta Alexandru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Muncii, mesaj despre pensiile românilor din străinătate: "Vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii"