Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Plenul Parlamentului se reuneşte pentru numirea membrilor la BNR, ASF şi CNA. Pe cine vor PNL şi PSD în boardul Băncii Naţionale 

Parlamentul se reuneşte, marţi, începând cu ora 15.00, în şedinţa comună, pentru numirea membrilor din consiliile de administraţie ale BNR, ASF şi CNA. Guvernatorul Mugur Isărescu îşi va continua mandatul, cu susţinerea Legislativului, printre propunerile venite din partea partidelor aflându-se consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi senatorii Roberta Anastase şi Alexandru Nazare, din partea PNL şi Aura Socol, din partea PSD.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 08:05

Plenul Parlamentului se reuneşte pentru numirea membrilor la BNR, ASF şi CNA. Pe cine vor PNL şi PSD în boardul Băncii Naţionale Plenul Parlamentului se reuneşte pentru numirea membrilor la BNR, ASF şi CNA. Pe cine vor PNL şi PSD în boardul Băncii Naţionale - Profimedia Images

Propunerile partidelor pentru conducerea BNR, ASF şi CNA urmează să fie centralizate până marţi, la ora 12.00, au declarat surse parlamentare. Între timp, partidele au anunţat câteva dintre propunerile care vor intra la audieri în comisiile de specialitate.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, a declarat luni despre Aura Socol, propunerea PSD pentru CA-ul BNR, că are o carieră universitară recunoscută, la ASE şi o experienţă în domeniul financiar, el precizând că este pentru prima dată când la BNR, în CA avem şi o femeie.

Aura Socol deţine în prezent membru neexecutiv în Autoritatea de Supreveghere Financiară (ASF), iar pe ordinea de zi a plenului se află şi vacantarea postului acesteia, în urma demisiei.

Articolul continuă după reclamă

Mugur Isărescu şi Florin Georgescu îşi vor continua mandatul la BNR, la fel şi Leonardo Badea. ”Domnul Isărescu rămâne. Eu cred că este util să rămână, în contextul în care trebuie făcută o predare către o generaţie ceva mai tânără de economişti. Rămânerea domnului Isărescu şi a domnului Georgescu în corpul de conducere al BNR eu cred că este utilă”, a precizat Adrian Ţuţuianu, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Pe acelaşi subiect

Pe cine vor PNL şi PSD la BNR

De asemenea, PNL îi propune în CA-ul BNR pe senatorii Roberta Anastase şi Alexandru Nazare. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, luni, că formaţiunea susţine candidatura consilierului prezidenţiale Cosmin Marinescu la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al BNR, el afirmând că acesta este un om cu viziune liberală şi un om apropiat de PNL, fiind luat în calcul şi pentru funcţia de ministru de Finanţe la un moment dat. El a mai spus că Roberta Anastase şi Alexandru Nazare au fost propunerile grupului PNL din Senat.

USR îl propune pe Cristian Popa, care se află deja în mandat. Potrivit unor surse politice, un loc în CA-ul BNR va reveni şi AUR, care urmează să vină cu o propunere.

Pe ordinea de zi a plenului reunit se află şi solicitarea Preşedintelui României cu privire la aprobarea participării Armatei României la misiunea de Asistenţă de Securitate şi instruire NATO-NSATU şi solicitarea Preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea înfiinţării pe teritoriul naţional a unei facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean.

În plus, Parlamentul are pe ordinea de zi şi informarea din partea Preşedintelui României cu privire la aprobarea desfăşurării activităţii de instruire şi exerciţii cu partenerul american, inclusiv prepoziţionarea pe teritoriul României, pentru o perioadă de până la doi ani, a unui contingent american de forţe navale pentru operaţii speciale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri politice » Plenul Parlamentului se reuneşte pentru numirea membrilor la BNR, ASF şi CNA. Pe cine vor PNL şi PSD în boardul Băncii Naţionale 

BREAKING NEWS

Război în Orientul Mijlociu. Iranul a atacat Israel cu sute de rachete după invadarea Libanului

Război în Orientul Mijlociu. Iranul a atacat Israel cu sute de rachete după invadarea Libanului