Antena Meniu Search
x

Video PNL l-a dat afară pe Florin Cîţu de peste tot de unde a putut. Fostul premier se consideră în continuare de neoprit

Florin Cîţu a fost lăsat şi fără ultima funcţie pe care o mai deţinea: cea de preşedinte al Senatului. Fostul şef al PNL a fost forţat în această dimineaţă să îşi anunţe demisia, după o şedinţă în care liderii partidului i-au citit un pomelnic de reproşuri. În doar şapte luni, de la premierul ţării şi preşedintele unui partid istoric, Florin Cîţu a ajuns să piardă totul. Liberalul crede că decăderea i s-a tras de la PSD. 

de Larisa Bernaschi

la 29.06.2022, 20:11

Vezi și

Liberalii au început să-i pregătească cadoul de vacanţă încă de aseară. Dimineaţă, l-au convocat într-o şedinţă fulger a senatorilor PNL, la care a participat şi Nicolae Ciucă. Deşi ştia ce-l aşteaptă, Florin Cîţu a jucat cartea inocentului.

Florin Cîţu, senator PNL: Despre ce vorbim? Că nu m-a sunat nimeni, eu nu ştiu nimic! Noi aici avem o discuţie despre altceva. 

În spatele uşilor închise, Nicolae Ciucă şi Lucian Bode i-au făcut reproşuri peste reproşuri fostului lor şef de partid. Păcatul capital: a criticat Coaliţia şi măsurile propuse de PNL şi PSD. Pedeapsa: ultima funcţie pe care o mai deţinea, după ce luni Nicolae Ciucă l-a îndepărtat şi de la şefia organizaţiei PNL Sectorul 3. 

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: Au avut loc discuții în urma cărora președintele Senatului, domnul Florin Cîțu, și-a anunțat demisia. 

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, senator PNL: Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului.

Florin Cîţu însă crede că social-democraţii au tras sforile în PNL. 

Reporter: Până la urmă pe cine aţi supărat atât de tare de vi s-au luat absolut toate funcţiile pe care le-aţi primit de la partid?

Florin Cîţu, senator PNL: Pe PSD. 

Alina Gheorghiu preia interimar funcţia

Interimatul la şefia Senatului a fost preluat de Alina Gorghiu, care râvnea la funcţie de când Florin Cîţu a fost debarcat de la conducerea PNL. 

Alina Gorghiu: Din acest moment am preluat atribuţiile de preşedinte interimar al Senatului.

Nu a trecut niciun an de când Florin Cîţu se credea Superman şi stătea pe treptele sediului PNL înconjurat de aşa numită "echipă câştigătoare", formată din aceaşi liberali care între timp s-au dezis de el. Şefia PNL a fost începutul sfârşitului pentru Florin Cîţu. La zece zile după ce liberalii i-au scandat numele pe scena de la Romexpo, guvernul Cîţu a picat în Parlament fără drept de apel. 

Două luni mai târziu, după ce s-a ţinut cât a putut de scaunul de la Palatul Victoria, Florin Cîţu a fost nevoit să-i cedeze locul lui Nicolae Ciucă. Iar câteva luni mai târziu, a fost împins să demisioneze din fruntea PNL pe aceleaşi trepte, doar că singur. 

Florin Cîţu, senator PNL: Îmi prezint bineînţeles demisia în faţa colegilor mei. 

După şase luni şi opt zile la şefia PNL şi un mandat de 11 luni la şefia Guvernului, Florin Cîţu a reuşit să mai smulgă de la colegii lui o funcţie: cea de preşedinte al Senatului. A rezistat şapte luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » PNL l-a dat afară pe Florin Cîţu de peste tot de unde a putut. Fostul premier se consideră în continuare de neoprit