Antena Meniu Search
x

Video PNL, USR PLUS şi UDMR au început negocierile pentru funcţii, la Vila Lac. Momentan, nu s-au înţeles la împărţire

Au început negocierile pentru funcţii. Dacă oficial au transmis comunicate de pace şi înţelegere, în spatele uşilor închise de la Vila Lac, liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au avut discuţii aprinse. Fie vor toţi aceleaşi funcţii, fie evită toţi aceleaşi ministere.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 12.12.2020, 22:52

Vezi și

După 7 ore de discuţii care n-au dus nicăieri.. au decis să continue negocierile şi mâine.

Prima zi de negocieri oficiale, primul eşec

Şi Ludovic Orban şi Dan Barna vor aceeaşi funcţie: şefia Camerei Deputaţilor. Ambii sunt în poziţii ingrate în propriile partide, iar această funcţie le-ar consolida puterea. Doar că liberalii nu sunt deschişi la negociere. Cei din USR-PLUS le-au transmis atunci că pot avea ori şefia Camerei ori funcţia de premier, nu pe amândouă. 

Nici la împărţirea ministerelor nu a fost mai multă linişte. În plină pandemie, de Ministerul Sănătăţii fug şi cei de la USR PLUS şi liberalii. Astfel, ar putea ajunge la UDMR, la senatorul Cseke Attila, care a mai condus instituţia. 

Nici la Educaţie nu se înghesuie nimeni. Doar Raluca Turcan şi-ar dori fie acest portofoliu, fie pe cel de la Dezvoltare, unde cărţile, potrivit surselor Observator, sunt făcute pentru Siegfried Mureşean. Liberalii fug şi de ministerul Muncii, care ar putea ajunge la Cristian Seidler, de la USR PLUS. 

În schimb, la ministere cu bani sau influenţă e război. Şi PNL şi USRPLUS râvnesc la portofoliile de la Justiţie, Finanţe şi Fonduri Europene. Cătălin Predoiu, Daniel Fenechiu şi Iulian Scântei, de la PNL şi Stelian Ion de la USR PLUS sunt numele vehiculate la Justiţie.

Ionel Dancă, purtător de cuvânt PNL: "Sigur că sunt mai multe paliere. palierul economic, palierul administraţie, justiţie, marile reforme publice şi domeniile de forţă: interne, apărare, externe, unde trebuie să continuăm parteneriatul pe care îl avem cu preşedintele Klaus Iohannis, mai ales în privinţa politicii externe şi a politicii de apărare"

Dacă în spatele uşilor închise nu se înţeleg, în comunicatele oficiale totul e bine şi frumos. 

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România. 

Şi pe Facebook, negocierile de azi au apărut fructuoase. Echipele de negociere ale USR PLUS au umplut reţelele de socializare cu fotografii de la discuţiile de la Vila Lac. Ba chiar au anunţat şi o primă victorie: partenerii de guvernare au bătut palma pe ..... digitalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » PNL, USR PLUS şi UDMR au început negocierile pentru funcţii, la Vila Lac. Momentan, nu s-au înţeles la împărţire