Antena Meniu Search
x

Video Politicienii au spus "prezent" în prima zi de şcoală şi au venit cu clasicele discursuri mobilizatoare. Klaus Iohannis: "Educația este un domeniu esențial"

Trei milioane de elevi şi preşcolari s-au întors azi în sălile de clase şi în grădiniţe. Prima zi de şcoală a fost prilejul perfect pentru politicienii din România de a mai aduna capital de imagine. Preşedintele ţării, premierul, miniştri, lideri de partide sau primari, cu toţii au ţinut discursuri mobilizatoare. Asta în vreme ce proiectul România Educată este criticat din toate părţile, iar părinţii şi elevii sunt bulversaţi de toate schimbările din acest an

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.09.2022, 21:29

Vezi și

"Contează mai puţin nota şi mai mult dezvoltarea copilului!", crede preşedintele României, Klaus Iohannis. "Cu exact 40 de ani în urmă, în 1982, eram şi eu acolo, în locul Alexiei, cu o foaie de hârtie pe care scrie 9F", şi-a amintit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. "Ştiu câte emoţii sunt adunate în sufletul dumneavoastră. Le-am trăit şi eu aici, cu mulţi ani în urmă", a mărturisit premierul Nicolae Ciucă. "Cu o parte dintre voi mă ştiu de pe Facebook sau de pe Tik Tok!", a precizat, pe de altă parte, liderul AUR George Simion

Discursurile politicienilor în prima zi de şcoală. Incident la Colegiul "Sfântul Sava" din Bucureşti

Cu discursuri mai mult recitate din foi, autorităţile au încercat să îi impresioneze pe cei prezenţi. Preşedintele ţării a vorbit, din nou, despre controversatul proiect al Legii Educaţiei. "Educația este un domeniu pe care îl consider esențial pentru fiecare dintre noi și pentru țară în ansamblu. De aceea am lansat viziunea strategică România Educată, pe baza căreia Guvernul și-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ și investiții majore în creșe, grădinițe, școli, licee și universități", a declarat Klaus Iohannis

Şi premierul a promovat proiectul, deşi societatea civilă şi angajaţii din sistemul de învăţământ au avut destule critici la adresa lui. În schimb, ministrul Educaţiei i-a dat o lecţie noii directoare de la Colegiul Sfântul Sava, care nu a terminat la timp lucrările pentru începutul anului şcolar. Sesizat de un părinte că plasa unei porţi este ruptă, Sorin Cîmpeanu a chemat-o la ordin pe şefa instituţiei. 

Pe acelaşi subiect
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Asta nu trebuia sa fie aşa, se poate constitui într-un pericol pentru elevi. Sunt sigur că în descurs de trei zile va fi înlocuit tot acest panou de plasă. 
  • Director Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti: Încă nu suntem cu lucrările terminate. 
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Doamna director! În trei zile se înlocuieşte!
  • Director Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti: Da! Da! Da!
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Voi veni cu colegii de la presă să mă asigur că e rezolvat. Săptămâna aceasta!

Alţi politicieni nici nu au vrut să audă de festivităţi şi au rămas acasă. Au scris însă despre subiect pe Facebook. "Ziua începerii şcolii este ziua în care politicienii nu ar trebui să vorbească, ar trebui să fie despre şcoală şi despre învăţătură, nu despre discursuri politice", spune Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Trei milioane de elevi, pe băncile şcolilor şi grădiniţelor din România

Şi cât timp politicienii şi-au văzut de propria agendă, trei milioane de copii s-au prezentat în curtea şcolilor şi grădiniţelor după cea mai scurtă vacanţă de vară. La clasa pregătitoare, emoţiile au fost uriaşe. Elevii au cunoscut-o pe doamna învăţătoare şi au învăţat primele reguli. "Mă cheamă Alma şi am şase ani şi două luni. Am venit să văd în prima zi cum arată şi să fac cunostinţă cu colegii mei", mărturiseşte o elevă. "E prima zi şi îmi place foarte mult. Clasa, şcoala, îmi place tot de aici!", spune o altă fetiţă. 

Cei mai mari sunt bulversaţi de schimbările anului şcolar şi aşteaptă să înceapă aventura anilor de liceu. Pentru absolvenţii de clasa a opta, media din gimnaziu nu va mai fi luată în considerare pentru admiterea la liceu. Până acum, valora 20 de procente, alături de 80%, nota de la Evaluarea Naţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Politicienii au spus "prezent" în prima zi de şcoală şi au venit cu clasicele discursuri mobilizatoare. Klaus Iohannis: "Educația este un domeniu esențial"