Ponta către miniștri: Să vă pregătiți pentru o ședință de Guvern comună cu Executivul de la Chișinău

Publicat: 02.09.2015, 14:41.
Actualizat: 02.09.2015, 14:43

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniștrilor să pregătească documentele necesare în vederea unei ședințe comune a Guvernului de la București cu Executivul de la Chișinău

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniștrilor să pregătească documentele necesare în vederea unei ședințe comune a Guvernului de la București cu Executivul de la Chișinău

"Vreau să vă rog, în urma întâlnirii de la Chișinău, să vă pregătiți pentru o ședință de Guvern comună, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, cu proiectele concrete pe care le avem în desfășurare. Am spus și astăzi la întâlnirea cu corpul diplomatic, deja pentru România trebuie să fie nu doar prioritatea absolută, dar trebuie să fie un reflex", a declarat premierul în cadrul ședinței de Guvern.

Ponta a adăugat că atunci când guvernanții de la București vorbesc despre România trebuie să vorbească și de Republica Moldova.

"Au foarte mare nevoie de noi acum. Nu sunt într-o situație ușoară, sunt într-o situație dificilă. Noi suntem într-o situație în care putem să-i ajutăm, că dacă era și la noi criză... dar, acum, chiar putem să-i ajutăm. Vreau să luați în serios, să vorbiți... jumătate din miniștrii de la Chișinău și-au făcut studiile aici, altă jumătate au cetățenie română. Deci, puteți să puneți mâna pe telefon și să vă înțelegeți foarte bine, din prima, cu ei și să-i ajutați cu toate proiectele comune pe care le avem", a spus premierul.

Ponta afirma săptămâna trecută că o variantă privind locul de desfășurare a ședinței comune a celor două Guverne ar putea fi Tulcea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.