Antena Meniu Search
x

Ponta și Negoiță au anunțat alianța „Pro București 2020”. Candidați comuni la alegerile din Capitală

Victor Ponta și Robert Negoiță fac concurență PSD-ului la alegerile locale din București, după ce au bătut palma pentru o alianță între cele două partide pe care le reprezintă. Astfel, la alegerile locale anunțate în septembrie, alianța „Pro București 2020” va propune candidați comuni.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.07.2020, 14:51

  • Victor Ponta nu a menționat dacă va fi chiar el candidatul la Primăria Capitalei
  • Liderul Pro România a spus că noul său aliat ar fi un bun edil pentru București

După ce Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a refuzat oferta Pro România de a candida la Primăria Capitalei, Victor Ponta a anunțat totuși că noua alianță dintre Pro România și București 2020 va propune un candidat propriu care să îi facă concurență Gabrielei Firea.

Ponta susţine că alianţa pe care a făcut-o formaţiunea sa cu cea a lui Negoiţă este o alternativă la cele două mari partide care îşi dispută Primăria generală a Capitalei. 

Acum suntem într-o criză economică şi socială foarte asemănătoare cu cea din 2012 şi în plus avem o criză medicală fără precedent dar, mai rău ca în 2012, nu există nicio alternativă. Cred că toţi suntem prizonieri şi Bucureştiul e prizonier în bătălia «contra»; trebuie să votăm contra ciumei roşii, contra ciumei galbene care e mai rău ca ciuma roşie. (...) E doar o schimbare între ei, în continuare ajung oamenii primari, miniştri, prim miniştri fără niciun criteriu de competenţă. Ceea ce încerc împreună cu Robert şi cu oamenii care au venit în jurul Pro România şi al noului partid Bucureşti 2020, încercăm să venim cu o proiecţie pe termen mai lung” a afirmat fostul premier.

Citește și:

Victor Ponta nu a menționat dacă va fi chiar el candidatul la primărie.

Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă faţă de domnul Nicuşor Dan şi doamna Firea. Pro România o să aibă candidat care va lua multe voturi de la Nicuşor Dan şi de la Gabriela Firea”, a arătat fostul premier.

Robert Negoiță, variantă pentru Primăria Capitalei

Chiar și Robert Negoiță ar putea fi o variantă pentru candidatura la Primăria Capitalei. Acesta a demisionat pe 16 iulie din PSD și a anunțat că va candida la alegerile locale pe listele propriei formațiuni politice. 

De asemenea, Negoiță a lansat mai multe atacuri la adresa primarului Gabriela Firea, fără a o numi explicit. 

Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD”a scris Robert Negoiță, pe Facebook.

Ponta și Negoiță se invită reciproc la Primăria Capitalei

Liderul Pro România a spus despre noul său aliat, Robert Negoiţă, că în opinia sa „ar fi un primar foarte bun şi al Capitalei”. 

„L-aş susţine cu mare încredere pentru funcţia de primar general şi în 2020, şi în 2024” a afirmat Ponta referindu-se la Negoiţă.

La rândul său, Robert Negoiţă şi-a exprimat şi el convingerea că Ponta ar fi un bun edil pentru Bucureşti. 

„Eu l-am propus, am spus că ar fi un primar foarte bun”, a mărturisit Negoiţă despre Ponta. 

Cei doi au evitat însă să anunţe numele celor care vor candida pentru o funcţie sau alta la următoarele alegeri locale. „Acum, pentru Alianţa Pro Bucureşti o să fim amândoi candidaţi în aşa fel încât să sprijinim proiectul” a afirmat preşedintele Pro România.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ponta și Negoiță au anunțat alianța „Pro București 2020”. Candidați comuni la alegerile din Capitală