Antena Meniu Search
x

Conducerea PSD-ului solicită revocarea din funcția de primar a lui Robert Negoiță

Sectorul 3 ar putea rămâne fără primar înainte de alegerile din 27 septembrie. Edilul Robert Negoiţă, care a candidat pe listele Partidului Social Democrat, s-a mutat în alt partid şi asta a atras furia conducerii PSD, care acum cere prefectului Capitalei să constate încetarea mandatului.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 17.07.2020, 23:27

Vezi și
  • Decizia liderilor PSD vine după ce Robert Negoiță a anunțat că nu mai vrea să candideze la următoarele alegeri din partea social-democraților.

Decizia finală, în acest caz, ar urma să fie luată de prefectul Bucureștiului care astăzi a început să se consulte cu juriștii instituției.

Părțile vor ajunge la o concluzie cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru că solicitarea lui Marcel Ciolacu, liderul PSD-ului, a ajuns abia astăzi la Prefectura Bucureștiului.

Marcel Ciolacu cere revocarea lui Robert Negoiță din funcția de primar al Sectorului 3. Este o solicitare care vine după ce Robert Negoiță a anunțat că nu va mai candida la următoarele alegeri din partea social-democraților.

Marcel Ciolacu invocă un articol din Legea partidelor politice conform căruia un politician nu poate să fie înscris în același timp în două partide, iar dacă acest lucru se întâmplă, atunci înscrierea în noul partid este echivalentă cu demisia din vechea formațiune politică.

Rămâne de văzut care va fi decizia prefectului Capitalei, iar dacă Robert Negoiță va fi revocat din funcția de primar, Sectorul 3 va fi condus, până la următoarele alegeri, de viceprimarul în funcție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Conducerea PSD-ului solicită revocarea din funcția de primar a lui Robert Negoiță