Antena Meniu Search
x

Ponta: Sunt de acord cu o colaborare Guvern - președinte

Premierul Victor Ponta a declarat luni că susține colaborarea dintre Guvern și președinte și va face acest lucru până la finalul mandatului, condiția fiind să vrea și președintele.

 Premierul Victor Ponta a declarat luni că susține colaborarea dintre Guvern și președinte și va face acest lucru până la finalul mandatului, condiția fiind să vrea și președintele.

"Un sondaj al unui Institut deloc apropiat nouă, publicat într-un ziar virulent antiguvernamental, dar care are concluzii pe care le împărtășesc în totalitate — sunt pentru colaborare între Guvern și președinte și așa voi face până la finalul mandatului (cu condiția să vrea și președintele). Cât mai puțini ani 'electorali' cu atât mai bine pentru stabilitate și coerență. Sigur că Guvernul actual nu trebuie înlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim și condus de un pedelist care a tăiat pensiile și salariile, a crescut TVA și a îndatorat țara la FMI. Voi conduce Guvernul cât timp președintele nu este de acord să numească un premier de la actuala majoritate și insistă cu 'Guvernul Meu'!!!", a scris premierul pe Facebook.

Ponta se declară de acord, totodată, și cu faptul că alegerile anticipate reprezintă "o variantă total negativă pentru țară și oricum imposibilă!".

"Deci, să lăsăm de mâine ifosele și visele de ajungere rapidă la Putere ale pedeliștilor reșapați și duduilor frustrate și să ne vedem de muncă", mai spune premierul pe Facebook.

Majoritatea românilor consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidențiale și sunt de acord cu impozitarea marilor averi, relevă un sondaj INSCOP realizat în perioada 10 — 15 septembrie.

În problema colaborării dintre Guvern și președinte, sondajul relevă că 77,8% dintre respondenți sunt de părere că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public (față de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 8,6% sunt nehotărâți în această chestiune.

Totodată, 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la aceeași dată, 22,9% își exprimă dezacordul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 14,2%.

Legat de culoarea politică a Executivului, 30,4% dintre cei chestionați sunt de acord că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (față de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 19,6% ''nu știu'' sau ''nu răspund''.

Potrivit INSCOP, 26,9% dintre persoanele intervievate consideră că actualul Executiv trebuie să rămână în funcție, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 21,4% nu știu sau nu răspund.

Sondajul mai arată că 26,4% dintre respondenți sunt de acord cu ipoteza organizării de alegeri anticipate (față de 30,3% în luna iulie), 62,4% își exprimă dezacordul cu această propunere, iar 11,2% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Ponta: Sunt de acord cu o colaborare Guvern - președinte