Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Postul de comisar european, ultimul motiv de scandal PSD-PNL. Iohannis, implicat în negocieri

Război total la vârful Coaliției de guvernare. PSD și PNL nu se înteleg pe cine să propună în funcția de Comisar european din partea României. Premierul Marcel Ciolacu și-a anuntat favoritul, pe Victor Negrescu, iar partidul și-ar dori un post în zona economică. Doar că PNL are altă variantă. Comisarul pentru Agricultură sau cel pentru Extinderea Uniunii Europene. Presedintele Klaus Iohannis e implicat și el în negocieri. Pentru șeful statului e ultimul tren către o funcție de top în Europa.

de Marius Gîrlaşiu

la 22.08.2024 , 20:49

Funcţia de Comisar european din partea României a ajuns mărul discordiei în Coaliția de guvernare. PSD și-ar dori un portofoliu din zona economică, iar favoritul premierului este europarlamentarul Victor Negrescu. 

"Mă bucur că primul ministru se gândește la mine, asta înseamnă că carieră mea din PE este cunoscută, este respectată. Ne dorim să avem un portofoliu care poate avea o influență mai mare pe zona economică", a declarat Victor Negrescu, vicepreședinte PE.

Doar că liberalii râvnesc și ei la un loc în nouă Comisie condusă de Ursula von der Leyen. Liderii PNL și-ar dori postul de Comisar European pentru Agricultură sau Comisar pentru Extindere UE. Surse Observator spun că liberalii au două variante pentru aceste posturi. Europarlamentarul Daniel Buda la Agricultură sau Siegfried Mureșan la Extinderea Uniunii Europene. 

Vezi și

"Agricultura poate fi o variantă, sigur că da. Și cel al Extinderii", a spus Nicolae Ciucă. Aşa că PNL şi-ar dori un acord politic și negocieri pe ultima sută de metri în Coaliţia de guvernare. "Vom avea o discuție în următoarele zile. Voi avea o discuție și cu președintele României", a declarat Marcel Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

Miză pentru Klaus Iohannis. Ultimul tren spre Comisia Europeană

După zece ani la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis are și el o miză în aceste negocieri. Surse de la vârful PNL spun că șeful statului încă mai speră la postul de Înalt Reprezentant UE pentru Ucraina. O funcție care vine la pachet cu postul de vicepreședinte al Comisiei Europene.

România și alte 7 state din Uniunea Europeană nu au făcut, până acum, propunerea oficială de comisar european. Termenul limită este pe 30 august. 

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri politice » Postul de comisar european, ultimul motiv de scandal PSD-PNL. Iohannis, implicat în negocieri