Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Liderii PSD au făcut planul: Ciolacu va deveni președinte pentru că "are o inteligență peste medie", iar partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Cu trei luni înainte de prezidențiale, liderii PSD mizează "all in" pe Marcel Ciolacu. La rândul său, premierul se pregăteşte deja pentru cea mai grea luptă din cariera politică. Una începută acum 24 de ani, pe vremea lui Ion Iliescu si Adrian Năstase, într-un post de consilier local la Buzău. Între timp, Elena Lasconi și George Simion speră la victorie într-o finală prezidențială cu şeful PSD. 

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 20:59

Abia lansat în cursa prezidenţială, Marcel Ciolacu e lăudat la scenă deschisă de greii PSD. În viziunea lor, şeful Guvernului ar avea o calitate rară - una care l-ar putea ajuta din plin în bătălia pentru Palatul Cotroceni.  

"Ca inteligenţă politică e top! Are o inteligenţă peste medie. Peste media clasei politice", a declarat Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD.

PSD râvneşte de două decenii la functia supremă în stat

Vezi și

Astăzi, liderii partidului spun că eşecul a fost provocat, întotdeauna, de greşelile făcute de candidaţi. "Eu nu cred că e un blestem. Nu a pierdut PSD la prezidențiale. Candidații au pierdut preşedinţia făcând nişte boacăne în ultima săptămână", a fost de părere Mihai Tudose.

Pe acelaşi subiect

Analiştii politici spun că Marcel Ciolacu are acum o miză uriaşă - aceea de a păstra puterea, cu orice preţ, în cazul în care va pierde cursa prezidențială.

"Dupa un astfel de moment, președintii - dacă au pierdut cursele prezidențiale - au fost schimbați. Se creează o emoție în partid, se consideră că e nevoie de un nou suflu. De fiecare dată PSD a avut această problemă că anumite organizații nu și-au susținut candidatul la alegerile prezidențiale​", a declarata Vladimir Ionaș, analist politic.

Greii PSD spun că Sorin Grindeanu ar fi pregătit să preia şefia partidului

Asta dacă Marcel Ciolacu se va impune în bătălia pentru Palatul Cotroceni.

"În general, victoria are părinti multipli, iar înfrângerea e orfană. Cineva trebuie să deconteze cumva, nu? Da, Sorin Grindeanu este. Eu m-am exprimat în sensul acesta, pe mine mă interesează. Sorin Grindeanu este o opţiune", a spus Mihai Tudose.

Șefa USR, Elena Lasconi, l-a invitat pe Marcel Ciolacu la o dezbatere cu public pe model american. Asta în timp ce liderul AUR, George Simion, i-a scris premierului că va fi o plăcere să îl bată în finala prezidențială.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri politice » Liderii PSD au făcut planul: Ciolacu va deveni președinte pentru că "are o inteligență peste medie", iar partidul va fi condus de Sorin Grindeanu