Antena Meniu Search
x

Președintele Iohannis a semnat decretul prin care Ponta își reia atribuțiile de premier

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului și reluarea exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului și reluarea exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta

"La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcției de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta își reia exercitarea atribuțiilor constituționale și legale de prim-ministru al Guvernului României", se arată în decret.

Premierul Victor Ponta a revenit în țară și a mers miercuri la Guvern, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul stâng în Turcia.

El l-a informat pe șeful statului printr-o scrisoare că de pe 9 iulie își reia activitatea în Executiv.

"Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuțiilor de prim-ministru, vă rog să luați act, conform legii, de reluarea activității mele în Guvern, începând cu data de 09.07.2015 și de încetarea interimatului în funcția de prim-ministru, potrivit prevederilor art.107 alin 3, teza finală din Constituția României, republicată", se arată în documentul trimis președintelui Klaus Iohannis, semnat de Victor Ponta și de Gabriel Oprea.

Pe 22 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta.

Ponta anunța pe o rețea de socializare că îi va solicita șefului statului să-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea. El a atașat postării și documentul datat 19 iunie și înaintat președintelui Iohannis, prin care îl informează că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Președintele Iohannis a semnat decretul prin care Ponta își reia atribuțiile de premier