Antena Meniu Search
x

Președintele Iohannis se consultă cu reprezentanții UDMR

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România pentru desemnarea unui nou premier au început, joi seara, la Palatul Cotroceni

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România pentru desemnarea unui nou premier au început, joi seara, la Palatul Cotroceni.

Din delegația UDMR fac parte președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și parlamentarii Marton Arpad și Tanczos Barna.

"Am început astăzi prima serie de consultări politice pentru a căuta cele mai bune soluții de ieșire din această criză care este mult mai mult decât o criză guvernamentală, ci este vorba de un nou mod de a face politică", a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanții PSD și PNL, urmând ca, după discuțiile cu delegația UDMR, să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai grupului parlamentar al minorităților naționale.

Vineri dimineața, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României și Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect.

"Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile", a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Președintele Iohannis se consultă cu reprezentanții UDMR